Μπάρες με Μους από Γιαούρτι και Raspberries, από τον Αλέξη Επιθυμιάδη και το alwayshungry.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Αυτή η συνταγή για Μπάρες με Μους από Γιαούρτι και Raspberries είναι ιδανική για πρωινό ή ένα θρεπτικό σνακ κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Μερίδες: 10+

Υλικά Συνταγής

Υλικά για τη μους
1 κουτάκι ζαχαρούχο γάλα ΔΕΛΤΑ Βλάχας
400 γρ γιαούρτι πλήρες
300 γρ raspberries κατεψυγμένα
6 φύλλα ζελατίνης

Υλικά για τη βάση
120 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ βούτυρο αγελάδος
100 γρ νιφάδες βρώμης
50 γρ μέλι
30 γρ ζάχαρη άχνη

Λευκή σοκολάτα για γαρνίρισμα

Υλικά για Μπάρες με Μους από Γιαούρτι και Raspberries

Εκτέλεση Συνταγής

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C στον αέρα.

Απλώνουμε σταυρωτά 2 κομμάτια λαδόκολλα σε ένα ταψί διαστάσεων 20×25 εκατοστών.

Λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε αρχικά με το μέλι και μετά με όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη βάση.

Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και πιέζουμε με μία σπάτουλα ή με τα χέρια για να γίνει συμπαγής και να απλωθεί ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια.

Tip: βρέχουμε τη σπάτουλα ή τα χέρια μας για να μην κολλάνε

Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για 8-10 λεπτά περίπου, μέχρι να αποκτήσει ένα χρυσό χρώμα.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Σε ένα βαθύ πιάτο προσθέτουμε κρύο νερό και μουλιάζουμε για λίγα λεπτά τα φύλλα ζελατίνης.

Παράλληλα χτυπάμε σε ένα μπλέντερ τα raspberries μαζί με το ζαχαρούχο γάλα.

Παίρνουμε 100 ml από το μείγμα, το ζεσταίνουμε ελαφρά σε ένα κατσαρολάκι ή στα μικροκύματα και ανακατεύουμε μέσα για να λιώσουν τα φύλλα ζελατίνης, αφού πρώτα τα έχουμε στύψει καλά για να φύγουν τα πολλά νερά.

Επαναφέρουμε στο μπλέντερ τα ζεστό μείγμα, προσθέτουμε το γιαούρτι και χτυπάμε για λίγο ακόμη.

Αδειάζουμε τη μους γιαουρτιού πάνω από τη βάση της βρώμης και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 3-4 ώρες, μέχρι να σταθεροποιηθεί.

Συνταγή για Μπάρες Γιαούρτι με Raspberries

Αφαιρούμε το γλυκό από το ταψί, ανασηκώνοντας προσεκτικά την λαδόκολλα και με τη βοήθεια μιας μεγάλης σπάτουλας το τοποθετούμε σε μία πιατέλα. Αν σας δυσκολεύει μπορείτε να παραλείψετε αυτό το βήμα και να κόψετε το γλυκό μέσα στο ταψί.

Με έναν αποφλοιωτή ετοιμάζουμε εύκολα και γρήγορα νιφάδες σοκολάτας και τις απλώνουμε πάνω από τη μους γιαουρτιού με raspberries.

Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τις Μπάρες με Μους από Γιαούρτι και Raspberries και τις διατηρούμε για 4-5 μέρες στο ψυγείο.

Αν θέλετε να μην χάνετε καμία συνταγή, ακολουθήστε με στο Instagram και στο Facebook και θα λαμβάνετε απευθείας τα νέα μου!

Συνταγή για Μπάρες με Ζαχαρούχο Γάλα ΒΛΑΧΑΣ και γιαούρτι
Συνταγή για Μπάρες με Ζαχαρούχο Γάλα, Γιαούρτι και Raspberries
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *