Πανεύκολη τάρτα με κρέμα βανίλια και κεράσια, από το sintayes.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Μια δροσερή, πεντανόστιμη τάρτα, με τραγανή μπισκοτένια βάση, γέμιση με κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια και φρέσκα κεράσια για να την απολαύσετε, μικροί και μεγάλοι, όλες τις ώρες της ημέρας και σε όλες τις περιπτώσεις. Μια πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή, για τη τέλεια τάρτα, που θα γίνει η αγαπημένη σας. Δοκιμάστε τη!

Μερίδες: 6-8

συνταγή icon Χρόνος: 25 λ + αναμονή ψύξης

συνταγή icon Δυσκολία: Εύκολη

 

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Υλικά συνταγής

  • Για τη βάση:
  • 190 γρ. μπισκότα τύπου Πτι Μπερ, θρυμματισμένα σε σκόνη
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο + επιπλέον για άλειμμα ταρτιέρας
  • Για τη γέμιση: 
  • 1 φάκελος κρέμα ζαχαροπλαστικής Βανίλια
  • 400 ml (2¼ φλ.) γάλα πλήρες
  • 80 γρ. φρέσκα κεράσια, χωρίς κουκούτσι
  • Για το γαρνίρισμα:
  • φρέσκα κεράσια, χωρίς κουκούτσι (ποσότητα επιλογής σας)
  • σιρόπι βύσσινο
  • ψιλο-τριμμένους ξηρούς καρπούς (φιστίκια Αιγίνης, καρύδια, φουντούκια) ή τρούφα σοκολάτας για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη βάση: Θρυμματίζετε στο μούλτι, πολύ καλά σε σκόνη, τα μπισκότα. Τα μεταφέρετε σε μπολ, προσθέτετε και το λιωμένο βούτυρο και τα ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να έχετε ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμο.
  2. Ρίχνετε το μείγμα σε μια μέτρια βουτυρωμένη ταρτιέρα (για 6 ή 8 μερίδες) ή φορμίτσα με αποσπώμενη βάση 22-24 εκ. περίπου, και το απλώνετε, πιέζοντάς το ελαφρώς με τα χέρια σας, να καλυφθεί καλά η βάση και τα τοιχώματά της. Τη βάζετε στο ψυγείο για 30 λ να σφίξει.
  3. Για τη γέμιση: Ετοιμάζετε τη κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Ρίχνετε πάνω στη κρύα μπισκοτένια βάση τα κεράσια και από πάνω ρίχνετε την έτοιμη κρέμα ζαχαροπλαστικής. Απλώνετε καλά τη κρέμα να “σκεπάσουν” τα κεράσια, ισιώνετε την επιφάνειά της και τη βάζετε στο ψυγείο για 4 ώρες πριν τη σερβίρετε.
  4. Για το γαρνίρισμα: Πριν σερβίρετε τη τάρτα σας απλώνετε από πάνω φρέσκα κεράσια χωρίς κουκούτσι, τα περιχύνετε με λίγο σιρόπι βύσσινο και από πάνω πασπαλίζετε ψιλο-τριμμένους ξηρούς καρπούς ή τρούφα σοκολάτας. Τη κόβετε σε μερίδες και τη σερβίρετε. Διατηρείται στο ψυγείο.

Photo

 

https://www.sintayes.gr/syntages/paneykoli-tarta-me-krema-vanilia-kai-kerasia/

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *