Creta Carob
BOLERO-BIODIET

Λαχταριστή και εύκολη τούρτα με φρούτα.

 

Υλικά

Για το κέικ που είναι και η βάση

100 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας
4 αβγά
100 γραμμάρια ζάχαρη
125 γραμμάρια αλεσμένα φουντούκια η καρύδια

Για την κρέμα:
400 γρ τυρί μασκαρπόνε
100 γρ άχνη
250 ml κρέμα γάλακτος
1  βανίλια

Για την επικάλυψη
400 γραμμάρια κατεψυγμένα ή φρέσκα  σμέουρα ή Φράουλες
250 ml χυμό από Σμέουρα ή φράουλα ή ό,τι άλλο χυμό κόκκινο έχετε για το κόκκινο  ζελέ
1 πακέτο κόκκινου ζελέ

 

Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 ° C.

Για το κέικ
Κόψτε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια ή τη λιώνετε σε Μπεν Μαρί
Ξεχωρίστε τα αυγά, χτυπήστε τα ασπράδια αυγών μέχρι να αφρατέψουν πολύ καλά και γίνουν μαρέγκα
Χτυπάμε τους κρόκους  και τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψουν πολύ καλά
Προσθέτουμε  προσεκτικά την μαρέγκα ανακατέψετε προσεκτικά με μια σπάτουλα
Ρίχνουμε την σοκολάτα  και τα φουντούκια η καρύδια.
Ρίξτε το μείγμα σε φόρμα με δαχτυλίδι (Ø 26 cm) που έχετε βάλει το χαρτί ψησίματος,και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40 λεπτά.
Αφήστε να κρυώσει. Βγάζουμε το χαρτί
Βάζουμε το δαχτυλίδι από την φόρμα γύρω από το κέικ και το κλείνουμε

Για την κρέμα μασκαρπόνε
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την μισή άχνη να γίνει σαντιγί
Χτυπάμε το τυρί μασκαρπόνε με την άλλη μισή άχνη και την βανίλια.
Προσθέτουμε προσεκτικά την σαντιγύ στο μασκαρπόνε και ανακατεύουμε προσεκτικά να ενωθούν οι δύο κρέμες.
Βάλτε την κρέμα επάνω στο κέικ και το αφήνουμε να σφίξει η κρέμα στο ψυγείο.

Για την επικάλυψη
Απλώστε κατεψυγμένα σμέουρα ( καλύτερα είναι τα φρέσκα φρούτα) επάνω  στην κρέμα.
Φτιάξτε το κόκκινο ζελέ με τον χυμό από Σμέουρα όπως γράφει το κουτί του ζελέ  και ρίξτε το επάνω στα σμέουρα προσεκτικά, βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 6 ώρες.  Αφαιρέστε το δακτύλιο  πριν το σερβίρετε.

 

https://www.mageirikesdiadromes.gr/recipes/toyrta-me-smeoyra-h-fraoyles-h-batomoyra.html?fb

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *