Ζελέ με κρέμα και μπισκότα, από τη Μαριφάνη Ξανθάκη και τις “Λιχουδιές της Μαριφάνης”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Ίσως να είναι απ’ τα λίγα γλυκά που αγαπάμε και δεν του έχουμε βρει ακόμη ονομασία… Πάντως όλοι το ξέρουμε κι όλοι το απολαμβάνουμε από την Άνοιξη που οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν…Τρυφερό, τρεμουλιαστό, ελαφρύ και όσο πρέπει γλυκό. Είναι το “ζελέ με κρέμα και μπισκότα” που λατρεύουν γενιές και γενιές.

 

Προσωπικά μου αρέσει με ζελέ φράουλα που το ενισχύω με χυμό αντίστοιχης γεύσεις. Εσείς μπορείτε να κάνετε όποιο συνδυασμό σας αρέσει π.χ. ζελέ ανανά με χυμό ανανά, ζελέ κεράσι με βυσσινάδα, ζελέ μπανάνα με χυμό μπανάνα, ζελέ λεμόνι με χυμό λεμόνι, ζελέ πορτοκάλι με χυμό πορτοκάλι. Ακόμη για υπέροχους mix συνδυασμούς  προτείνω ζελέ μπανάνα που θα ενισχυθεί με χυμό βύσσινο ή το αντίθετο, ζελέ πορτοκάλι ή λεμόνι με χυμούς 3 φρούτων ή “πολυβιταμινούχων”, ζελέ πορτοκάλι με χυμό μήλο, ζελέ ανανά με χυμό καρύδα-ανανά (τον βρίσκετε σε όλα τα σούπερ μάρκετ)

 

*Υλικά για ένα μεγάλο πυρέξ
Για το ζελέ (γεύση φράουλα)
2 φάκελοι ζελέ με φράουλα
2 ποτήρια βραστό νερό
2 ποτήρια παγωμένος χυμός φράουλα
(σε αντικατάσταση με το παγωμένο νερό
που ζητείται στις οδηγίες του κουτιού)
4 κουτ.σ. ζάχαρη
φρέσκιες φράουλες και ροδέλες μπανάνας για το γαρνίρισμα
Για την κρέμα
2 φάκελοι άνθος αραβοσίτου βανίλια βρασμού
γάλα (σε αναλογία που δίνεται σε κάθε φακελάκι για 2 δόσεις)
2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ για τη βάση και την ενδιάμεση στρώση
*Εάν θέλετε το γλυκό σας να έχει ύψος προτιμήστε ένα μικρότερο πυρέξ που τα έχει βάθος (εμένα μου αρέσει να είναι πιο λεπτό για να κόβεται με το κουταλάκι μου πιο εύκολα)

Εκτέλεση:

  • Ξεκινάμε με την κρέμα: Βάζουμε το γάλα που προτείνεται να βράσει και συνεχίζουμε με την υπόλοιπη διαδικασία που δίνουν οι οδηγίες (δεν σας λέω ακριβώς τη διαδικασία γιατί κάθε μάρκα σκόνης αραβοσίτου ανάλογα με τη σύστασή της διαφοροποιεί λίγο τις αναλογίες). Μόλις η κρέμα δέσει ανακατεύοντας πάντα με αυγοδάρτη για να μην πιάσει στον πάτο και καεί, αποσύρουμε από τη φωτιά για λίγο.
  • Στρώνουμε σε ένα μεγάλο πυρέξ μια στρώση μπισκότα το ένα δίπλα στο άλλο και απαλά ρίχνουμε τη μισή κρέμα από πάνω να φτάσει παντού. ‘Επειτα συνεχίζουμε με ακόμη μια δόση μπισκότων και από πάνω απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα. Αφήνουμε το ταψί στην άκρη να κρυώσει καλά. Μέχρι τότε ετοιμάζουμε το ζελέ:
  • Βάζουμε να βράσει το νερό και ρίχνουμε μέσα τις σκόνες ζελέ και τη ζάχαρη ανακατεύοντας γρήγορα να λιώσουν καλά. Κατεβάζουμε από το μάτι και ρίχνουμε αμέσως το χυμό ταράζοντας συνέχεια να ομογενοποιηθεί το υγρό. Μεταφέρουμε το υγρό σε μεγάλο μπολ και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να αποκτήσει πυκνότητα που θα μοιάζει με μέλι (δε θέλουμε να πήξει εντελώς γιατί δε θα στρώνεται μετά).
  • Αφού η κρέμα κρυώσει στολίζουμε άμα θέλουμε με τις φράουλες και τη μπανάνα και με βαθιά κουτάλα (χρησιμοποιώ μια για τη σούπα) αδειάζουμε σιγά σιγά το ζελέ πάνω απ’ την κρέμα να φτάσει παντού και να έχει ίδιο πάχος.
  • Τοποθετούμε το πυρέξ στο ψυγείο να πήξει καλά τουλάχιστον για 4 ώρες πριν το σερβίρισμα!!! Κόβουμε σε κομμάτια με σπάτουλα και…απολαμβάνουμε!!!

Καλή σας επιτυχία!!!

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

 

http://lixoudiesmarifanis.blogspot.gr/2016/05/blog-post_17.html?m=1

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *