Creta Carob

Συστατικά

  • 220 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 1 κ.γ. κανέλα

  • ½ κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη

  • ¼ κ.γ. κάρδαμο σε σκόνη

  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο σε σκόνη

  • 1 κ.γ. σόδα

  • ½ κ.γ. αλάτι

  • 1 κ.σ. σπασμένο λιναρόσπορο

  • 250 γρ. κολοκύθα ψητή πουρέ  (Δείτε την συνταγή)

  • 80 γρ. φυτικό βούτυρο λιωμένο

  • 60 ml σιρόπι αγαύης ή σφενδάμου

  • 30 γρ. ζάχαρη καρύδας

  • 1 κ.σ. ταχίνι

  • 100 γρ. σταγόνες κουβερτούρας ΙΟΝ

Οδηγίες

  • 1.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 C. Απλώνουμε χαρτί ψησίματος σε δύο ταψιά.

  • 2.Σε ένα μέτριο μπολ ανακατεύουμε καλά το αλεύρι, τα μπαχαρικά, το αλάτι και τη σόδα.

  • 3.Σε ένα άλλο μπολ με μίξερ χειρός ή φουέ χτυπάμε την κολοκύθα, το βούτυρο, το σιρόπι, το ταχίνι και τη ζάχαρη.

  • 4.Αναμιγνύουμε τα υγρά υλικά με τα στερεά και ανακατεύουμε ώστε μόλις να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ρίχνουμε μέσα και τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε και πάλι να πάνε παντού.

  • 5.Παίρνουμε ποσότητα περίπου ίση με μια κ.σ. και τοποθετούμε στο χαρτί ψησίματος αφήνοντας περίπου 5 εκ. απόσταση μεταξύ τους.

  • 6.Με βρεγμένα δάχτυλα αν θέλουμε τους δίνουμε στρογγυλό σχήμα και πιέζουμε ελαφρά.

  • 7.Ψήνουμε για 8-10 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθούν και να πάρουν ελαφρώς χρώμα στις άκρες.

  • 8.Αφήνουμε στο ταψί για λίγα λεπτά να κρυώσουν και μετά μεταφέρουμε σε σχάρα κατά προτίμηση για να κρυώσουν τελείως.

 

Σχετικά με το Σεφ

Μάγδα Γοδόση

Μάγδα Γοδόση

Ξεκίνησε την επαγγελματική της πορεία στο χώρο των υπολογιστών και του marketing αλλά την κέρδισαν η γαστρονομία και η υγιεινή διατροφή. Ξεκίνησε την νέα της πορεία ως μαγείρισσα στην …

Περισσότερα για τον σεφ…

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *