Κολονέλο με σορμπέ φράουλας , από την Αργυρώ μας!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ένα από τα ωραιότερα ποτά που μπορούμε να σερβίρουμε στους καλεσμένους μας. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιαδήποτε γεύση σορμπέ θέλουμε: μανταρίνι, πεπόνι, καρπούζι, μάνγκο κ.ά.

Υλικά συνταγής
σορμπέ φράουλας ( η συνταγή πιο κάτω)

βότκα, τζιν ή λευκό ρούμι

λίγα φύλλα φρέσκιας μέντας ή δυόσμου

λίγο τριμμένο πάγο

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα ποτήρι του μαρτίνι λίγο τριμμένο πάγο. Τοποθετούμε τρεις μπαλίτσες σορμπέ με το σκουπ του παγωτού στο ποτήρι.
Προσθέτουμε 50 ml βότκα. Ανακατεύουμε ελαφρά. Διακοσμούμε με λίγα φύλλα δυόσμου ή μέντας. Μόλις αρχίσει να λιώνει το σορμπέ, ανακατεύουμε και το πίνουμε δροσερό, αρωματικό και τέλειο!

Φτιάξτε το σορμπέ φράουλας μόνοι σας! Δείτε τη συνταγή

 

 

 

Δροσερό, απολαυστικό σορμπέ φράουλας για όλες τις ώρες!

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

Υλικά συνταγής
500 γραμμ. φρέσκιες φράουλες 170 γραμμ. ζάχαρη 170 γραμμ. νερό 1/4 κ.γλ. χυμό λεμονιού

 

Εκτέλεση

Διαλέγουμε φράουλες ώριμες, κατακόκκινες και σφιχτές. Τις πλένουμε καλά, αφαιρούμε το κοτσάνι και τις κόβουμε σε κομμάτια. Τις αλέθουμε στο μπλέντερ. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Ρίχνουμε τη ζάχαρη με το νερό σε κατσαρολάκι και τα βάζουμε να βράσουν.
Ανακατεύουμε το σιρόπι μέχρι να πάρει βράση. Από τη στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός, το αφήνουμε 3΄ ακόμα, σταματώντας το ανακάτεμα. Το αφήνουμε να κρυώσει. Αφού κρυώσει καλά ρίχνουμε το σιρόπι και το λεμόνι στις πολτοποιημένες φράουλες. Ανακατεύουμε το μείγμα με σύρμα και αν έχουμε παγωτομηχανή το χτυπάμε να παγώσει και να σφίξει. Αλλιώς το αφήνουμε στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει ελαφρά και το χτυπάμε με το μίξερ χειρός για να αφρατέψει.
Επαναλαμβάνουμε αυτήν τη διαδικασία 2-3 φορές ακόμα, μέχρι να παγώσει τελείως το σορμπέ. Όσο πιο πολλές φορές επαναλάβουμε το χτύπημα τόσο πιο αφράτο θα γίνει το σορμπέ.

Η συμβουλή της Αργυρώς
Όταν φτιάχνουμε σιρόπι ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να έρθει το σιρόπι σε σημείο βρασμού. Μόλις αρχίσει να βράζει δεν ανακατεύουμε ξανά γιατί θα κρυσταλλιάσει.

http://www.argiro.gr/Recipe/%CF%83%CE%BF%CF%81%CE%BC%CF%80%CE%AD-%CE%BC%CE%B5-%CF%86%CF%81%CE%AC%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B5%CF%82

 

 

http://www.argiro.gr/Recipe/%CE%B4%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%B5%CF%81%CF%8C-%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CE%AD%CE%BB%CE%BF-%CE%BC%CE%B5-%CF%86%CF%81%CE%AC%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B5%CF%82

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *