Kορμός Με Κρέμα Τυριού Και Φράουλες από την Ιωάννα Σταμούλου και το “Sweetly” !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Αφράτο παντεσπάνι και κρέμα τυριού με άρωμα βανίλιας και φράουλες. Κλασσικός κι αγαπημένος συνδυασμός. Ετοιμάστε το παντεσπάνι και την κρέμα από την προηγούμενη το βράδυ και κάντε το στήσιμο του γλυκού την επόμενη, μια ωρίτσα πριν την ώρα να τον σερβίρετε.

Υλικά

Για το παντεσπάνι

  • 4 αβγά
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
  • 2 βανίλιες
  • Λίγο λάδι ή βούτυρο για το άλειμμα της λαδόκολλας

Για την κρέμα και τη διακόσμηση

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

  • 1 αβγό
  • 80γρ. ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • 5γρ. ζελατίνη σε σκόνη (1/2 φακελάκι)
  • 250γρ. τυρί κρέμα
  • 250ml κρέμα γάλακτος
  • 250γρ. φράουλες για τη διακόσμηση

Εκτέλεση

  1. Πρώτα ετοιμάζετε την κρέμα: βάζετε τη ζάχαρη να βράσει σε κατσαρολάκι με 2-3 κουταλιές νερό και στο μεταξύ βάζετε να χτυπιέται το αβγό στο μίξερ. Δύο λεπτά αφού πάρει βράση το σιρόπι, το ρίχνετε καυτό στο αβγό με ροή σαν κορδόνι και με το μίξερ σε λειτουργία. Όταν κρυώσει το μείγμα προσθέτετε τις βανίλιες και το τυρί κρέμα συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να πάρετε ένα αφράτο μείγμα.
  2. Βάζετε τη ζελατίνη σε ένα μπρίκι με λίγο νερό και περιμένετε να φουσκώσει. Ρίχνετε λίγη από την κρέμα γάλακτος στη φουσκωμένη ζελατίνη και τη ζεσταίνετε ανακατεύοντας με κουτάλι σε χαμηλή φωτιά να διαλυθεί.
  3. Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάτε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Τέλος ενώνετε τα τρία μίγματα (ζελατίνης, αβγών και κρέμας γάλακτος) και αφήνετε την κρέμα στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί.
  4. Ετοιμάζετε και το παντεσπάνι: προθερμαίνετε το φούρνο στους 175οC στον αέρα και στρώνετε με χαρτί ψησίματος το ρηχό ταψί του φούρνου σας. Το αλείφετε με λίγο λάδι ή βούτυρο.
  5. Χτυπάτε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη για 10 λεπτά περίπου μέχρι το μείγμα να φουσκώσει και να ασπρίσει εντελώς. Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ και ρίχνετε το αλεύρι από σουρωτήρι σαν βροχή ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα σιλικόνης κάνοντας κυκλικές κινήσεις μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  6. Αδειάζετε το μείγμα στο ταψί ισιώνοντας με σπάτουλα και δημιουργώντας ένα ομοιόμορφου πάχους και σχήματος στρώμα.
  7. Ψήνετε το παντεσπάνι στον προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
  8. Το βγάζετε από το φούρνο το αναποδογυρίζετε πάνω σε βαμβακερή πετσέτα και το τυλίγετε ρολό μαζί με την πετσέτα. Το αφήνετε να κρυώσει εντελώς.
  9. Όταν σφίξει η κρέμα, ανοίγετε το παντεσπάνι, απλώνετε την περισσότερη από την κρέμα πάνω του, μοιράζετε τα κομματάκια της φράουλας και τον τυλίγετε ρολό. Τον μεταφέρετε σε πιατέλα με τη ραφή από πάνω. Καλύπτετε τον κορμό με την υπόλοιπη κρέμα, διακοσμείτε με ολόκληρες φράουλες και σερβίρετε.

kormosfraoulas71edited

 

http://www.sweetly.gr/2013/04/kormosmekrematyrioukaifraoules/#more-902

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *