Μπισκοτάκια λεμονιού από την Αργυρώ!!!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Αυτά τα μπισκότα γίνονται πολύ γρήγορα και ταιριάζουν τέλεια με κρέμα λεμονιού.
http://www.argiro.gr/Recipe/μπισκοτάκια-λεμονιού

Υλικά

250 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
1 λεμόνι ακέρωτο (βιολογικό)
170 γραμμ. βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
110 γραμμ. ζάχαρη και 2 κ.σ. ζάχαρη έξτρα
80 γραμμ. ζάχαρη άχνη
1/2 κ.γλ. βανίλια (εκχύλισμα) ή 1 βανίλια

Εκτέλεση

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
2. Πλένουμε τα λεμόνια και αφού τα σκουπίσουμε παίρνουμε 1 κ.γλ. ξύσμα και 2 κ.σ. χυμό.
3. Με μίξερ χειρός χτυπάμε σε μπολ το βούτυρο, τη ζάχαρη (τα 110 γραμμ.) και την άχνη για λίγα λεπτά να γίνουν κρέμα. Προσθέτουμε το ξύσμα, το χυμό και τη βανίλια και ή χαμηλώνουμε πολύ το μίξερ ή με σπάτουλα ανακατεύουμε τα στερεά υλικά στο μείγμα.
4. Μοιράζουμε τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη και την τυλίγουμε με μεμβράνη αφού της δώσουμε σχήμα ρολού. Παγώνουμε τη ζύμη στην κατάψυξη αν βιαζόμαστε ή στο ψυγείο αν έχουμε περισσότερο χρόνο. Αφού παγώσει καλά η ζύμη ώστε να κόβεται, αφαιρούμε τη μεμβράνη και με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε φέτες πάχους 0,5 εκ.
5. Στρώνουμε λαδόκολλα ή φύλλο σιλικόνης σε λαμαρίνες και αραδιάζουμε τα μπισκότα με αρκετή απόσταση μεταξύ τους γιατί απλώνουν. Πασπαλίζουμε τα μπισκότα με την υπόλοιπη ζάχαρη (2 κ.σ.).
6. Ψήνουμε για περίπου 12΄-15΄ ωσότου οι άκρες ροδίσουν ελαφρά. Αφού τα βγάλουμε από το φούρνο, μετά από 5΄ με προσοχή τα μεταφέρουμε σε σχάρα να κρυώσουν καλά.
Ταιριάζουν τέλεια με κρέμα λεμονιού, δείτε τη συνταγή εδώ.

μερίδες 30
Χρόνος Προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 15 λεπτά

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *