VIAP-PASTILIES(SUGAR-FREE)
AUBADE(Paris)
IONSWEETS.GR

Τι κάνεις όταν έρχονται απρόσμενα φίλοι στο σπίτι; Για να γλυκάνεις τη στιγμή, φτιάχνεις ένα τσιζκέικ λεμονιού στο πι και φι για να το προσφέρεις στο ποτήρι. Δες πώς θα το φτιάξεις με κρέμα λεμονιού που μπορείς να έχεις ήδη έτοιμη από πριν στο ψυγείο.  Αν δεν έχεις, λίγη μαρμελάδα ή γλυκό κουταλιού θα κάνουν εξίσου καλή δουλειά. 

Υλικά για 5 μερίδες

  • 10 κούκις σπιτικά ή του εμπορίου
  • λίγο λιμοντσέλο

Για την κρέμα λεμονιού

  • 45γρ. χυμό λεμονιού
  • 2 αβγά
  • 70γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 6γρ. κορν φλάουρ
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 70γρ. βούτυρο LURPAK σε κύβους

Για την κρέμα τυριού

  • 250γρ. φρέσκο τυρί κρέμα ARLA
  • 200ml κρέμα γάλακτος ARLA
  • 4 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 σφηνάκι λιμοντσέλο

Για τη διακόσμηση

  • 5 λεπτές φέτες από λεμόνι
  • μερικά φυλλαράκια δυόσμου

Εκτέλεση

  1. Για την κρέμα λεμονιού: Βάζετε το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού με τα αβγά, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ σε κατσαρολάκι στη φωτιά. Ανακατεύετε με σύρμα να λιώσει η ζάχαρη και μέχρι να πήξει η κρέμα. Ενσωματώνετε το βούτυρο στο τέλος. Περνάτε την κρέμα από σήτα για να γίνει εντελώς βελούδινη και αφήνετε να κρυώσει πριν την βάλετε ψυγείο για να τη χρησιμοποιήσετε όταν έρθει η ώρα.
  2. Για την κρέμα τσιζκέικ: Χτυπάτε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη να γίνει αφράτη σαντιγί. Σταματάτε το μίξερ και προσθέτετε το φρέσκο τυρί κρέμα , το ξύσμα του λεμονιού και το λιμοντσέλο. Χτυπάτε στο μίξερ για λίγο ακόμα μέχρι να γίνει ένα αφράτο μίγμα.
  3. Βάζετε τα κούκις σε σακούλα και τα σπάζετε με το χέρι σε κομματάκια. Παίρνετε 5 μπολ του παγωτού και μοιράζετε τα σπασπένα κούκις. Από πάνω μοιράζετε την κρέμα του τυριού και ισιώνετε με την ανάποδη ενός κουταλιού.
  4. Τέλος απλώνετε από πάνω λίγη κρέμα λεμονιού και αφήνετε τα μπολ στο ψυγείο. Όταν θέλετε να σερβίρετε διακοσμείτε με φέτες λεμονιού και κορφούλες δυόσμου.

Το καλό γλυκό αξίζει LURPAK

 

https://sweetly.gr/2018/06/efkolo-cheesecake-lemoni-sto-potiri/

 

 

 

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *