Τσηζκέικ λεμόνι (με δροσερή , ελαφριά κρέμα), από την Μπέττυ μας και το “taste of life by Betty”!

Δεν είναι μόνο το αγαπημένο λεμονάκι που ξεχωρίζει σ’ αυτό γλυκό με το αξεπέραστο άρωμά του, είναι και η δροσερή , ελαφριά γιαουρτένια κρέμα του που ετοιμάζεται πανεύκολα χωρίς να χρειάζεται καθόλου μίξερ. Δεν έχει πολλά λιπαρά , δεν έχει παχιά υφή αλλά ούτε και βαριά γεύση. Μιλάμε για ένα ανάλαφρο γλυκάκι που θα το αγαπήσουν όχι μόνο οι λάτρεις του λεμονιού που ούτως ή άλλως είναι πάρα πολλοί αλλά θα το αγαπήσουν και οι λάτρεις των διακριτικών , ελαφριών γεύσεων…

tshzkeiklemoni1

Υλικά για τη βάση:

300 γρ. μπισκότα digestive
120 βούτυρο
Για την κρέμα:
400 γρ. τυρί κρέμα (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τυρί χαμηλών λιπαρών)
2 κεσεδάκια γιαούρτι με άρωμα λεμόνι (400 γρ.)
4-5 κ.σ. ζάχαρη άχνη
4 φύλλα ζελατίνης
Για το σερβίρισμα:
1 κούπα lemon curd

tshzkeiklemoni2tshzkeiklemoni3tshzkeiklemoni5tshzkeiklemoni6tshzkeiklemoni4tshzkeiklemoni7tshzkeiklemoni8tshzkeiklemoni9tshzkeiklemoni10tshzkeiklemoni11tshzkeiklemoni12tshzkeiklemoni13tshzkeiklemoni14tshzkeiklemoni15
Eκτέλεση:
Ετοιμάζουμε πρώτα τη βάση: Τρίβουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ ενώ παράλληλα βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά. Ρίχνουμε το βούτυρο κι όταν λιώσει εντελώς ρίχνουμε μέσα το τριμμένο μπισκότο. Ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να καβουρδίσουμε τα μπισκότα για τα καλά. Η διαδικασία αυτή θα πάρει περίπου 5-6 λεπτά από την ώρα που θα προσθέσουμε στο τηγάνι τα μπισκότα. Τοποθετούμε τότε σε μια επίπεδη πιατέλα ένα τσέρκι  με διάμετρο 22-23 εκ. και αδειάζουμε μέσα το περιεγχόμενο του τηγανιού. Το πατάμε πολύ σχολαστικά με την παλάμη μας ή με μια φαρδιά σπάτουλα ή με ένα ποτήρι που το κάνουμε “κύλινδρο”. Αφήνουμε τη βάση κατά μέρος και ετοιμάζουμε την κρέμα: Μουλιάζουμε σε κρύο νερό τα φύλλα ζελατίνης . Ρίχνουμε σε ένα μπωλ το τυρί κρέμα και την άχνη και τα ανακατεύουμε καλά με το σύρμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα γιαούρτια και ανακατεύουμε άλλο λίγο. Τέλος αφού στίψουμε τα φύλλα ζελατίνης τα διαλύουμε σε 3 κ.σ. βραστό νερό ανακατεύοντας καλά σε ένα μικρό ποτηράκι. Αδειάζουμε τη διαλυμένη ζελατίνη στο μίγμα τυριού-γιαουρτιού και ανακτεύουμε καλά. Η κρέμα είναι έτοιμη. Την αδειάζουμε πάνω από την κρύα πλέον βάση και την απλώνουμε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα. Όταν έρθει η ώρα να σερβίρουμε , απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια τη lemon curd και κόβουμε σε κομμάτια .
Συνταγή για lemon curd θα βρείτε αν κάνετε κλικ εδώ. Είναι υπέροχη και μπορούμε να την ετοιμάσουμε νωρίτερα και να τη διατηρούμεγια μια εβδομάδα στο ψυγείο έτοιμη για κάθε χρήση.
Καλή επιτυχία!

 

http://tasteoflife.com.gr/index.php/en/glyka-psigeioy/1545-tshz-keik-cheesecake-lemoni

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *