Καπκέικς με τζίντζερ και γλάσο λεμονιού, από την Luise και το Radicio!

Αφράτα, αρωματικά καπκέικς με πιπεράτο τζίντζερ και γλάσο λεμονιού με τυρί κρέμα. Από το radicio.com. 
5.0 αστέρια από 5 άτομα 

Προετοιμασία: 35 λεπτά | Μαγείρεμα: 25 λεπτά | Σύνολο: 55 λεπτά 
Συνταγή για: 12 καπκέικς 

Διατροφικά στοιχεία για 1 καπκέικ
Θερμίδες: 216 θερμίδες | Λιπαρά: 12 γρ.



Υλικά συνταγής για τα καπκέικς: 
Αλεύρι1 κούπα 
Κορν φλάουρ3 κουταλιές σούπας 
Τριμμένο ξερό τζίντζερ1 κουταλάκι τσαγιού 
Τριμμένο μοσχοκάρυδο1/4 κουταλάκι τσαγιού 
Αλάτι1/4 κουταλάκι τσαγιού 
Σόδα1/4 κουταλάκι τσαγιού 
Μπέικιν πάουντερ1/3 κουταλάκι τσαγιού 
Σε θερμοκρασία δωματίου βούτυρο85 γρ. 
Ζάχαρη2/3 κούπας 
Εκχύλισμα βανίλιας1/2 κουταλάκι τσαγιού (ή 1 βανιλίνη) 
Τριμμένο φρέσκο τζίντζερ2,5 εκ. ρίζα, 22 γρ. περίπου 
Ξύσμα λεμονιούαπό 1 λεμόνι 
Αυγό1 μεγάλο 
Ξινή κρέμα*1/2 κούπα 
Πολύ ψιλοκομμένο ζαχαρωμένο τζίντζερ**1/4 κούπας 

 


Υλικά συνταγής για το γλάσο: 
Σε θερμοκρασία δωματίου τυρί κρέμα70 γρ. 
Σε θερμοκρασία δωματίου βούτυρο1 κουταλιά σούπας 
Ξύσμα λεμονιούαπό μισό λεμόνι 
Χυμό λεμονιού2 κουταλάκια τσαγιού 
Εκχύλισμα βανίλιας1/2 κουταλάκι τσαγιού (ή 1 βανιλίνη) 
Άχνη ζάχαρη3/4 – 1 κούπα περίπου 

 



Οδηγίες: 


1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς κελσίου. Ετοιμάζετε ένα ταψάκι για 12 μάφιν, με χαρτάκια ψησίματος. Κοσκινίζετε μαζί το αλεύρι, το κορν φλάουρ, το τζίντζερ, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ. Το κρατάτε για αργότερα.
2. Χτυπάτε με σύρμα ή με μίξερ χειρός το βούτυρο να αφρατέψει. Προσθέτετε τη ζάχαρη, το τριμμένο φρέσκο τζίντζερ, το ξύσμα λεμονιού και τη βανίλια και συνεχίζετε το χτύπημα. Προσθέτετε και το αυγό και χτυπάτε να ενσωματωθεί.
3. Ανακατεύοντας με σπάτουλα προσθέτετε το 1/3 από το αλεύρι, όταν ενσωματωθεί προσθέτετε τη μισή ξινή κρέμα, στη συνέχεια το 1/3 αλεύρι, την υπόλοιπη κρέμα και τελειώνετε με το υπόλοιπο αλεύρι. Τέλος προσθέτετε ανακατεύοντας απαλά το ψιλοκομμένο ζαχαρωμένο τζίντζερ.
4. Μοιράζετε τη ζύμη στα χαρτάκια μάφιν που ετοιμάσατε και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά περίπου (ελέγχετε με οδοντογλυφίδα αν βγαίνει καθαρή). Όταν ψηθούν, τα βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε 5 λεπτά να κρυώσουν μέσα στο ταψί. Στη συνέχεια τα βγάζετε από το ταψί και τα αφήνετε σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.
5. Για το γλάσο, χτυπάτε το τυρί κρέμα και προσθέτετε το βούτυρο. Ανακατεύετε να αναμειχθούν και προσθέτετε το ξύσμα, τη βανίλια και το χυμό λεμονιού. Τέλος προσθέτετε την άχνη ζάχαρη σιγά, σιγά, ανακατεύοντας μέχρι να πάρετε ένα ημίρρευστο γλάσο.
6. Βουτάτε τα κρύα καπκέικς ένα – ένα στο γλάσο και τα αφήνετε πάνω σε σχάρα να στραγγίξουν και να στεγνώσει το γλάσο. Αν θέλετε τα γαρνίρετε με ένα κομματάκι ζαχαρωμένο τζίντζερ.
* Αν δεν βρείτε ξινή κρέμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κανονική κρέμα, στην οποία θα προσθέσετε 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού και θα αφήσετε να σταθεί για 5 λεπτά.
** Το ζαχαρωμένο τζίντζερ θα το βρείτε σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα με ζαχαρώδη, στα αποξηραμένα φρούτα.

Μαγειρεύτηκε στις 26 Απριλίου 2015 από την Luise

 

 

https://www.radicio.com/%CE%BA%CE%B1%CF%80%CE%BA%CE%AD%CE%B9%CE%BA%CF%82-%CF%84%CE%B6%CE%AF%CE%BD%CF%84%CE%B6%CE%B5%CF%81-%CE%B3%CE%BB%CE%AC%CF%83%CE%BF-%CE%BB%CE%B5%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%BF%CF%8D/

 

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *