Creta Carob

Υλικά

Για το frozen yogurt λεμόνι

40ml χυμό λεμονιού
10 γρ. ξύσμα λεμονιού ακέρωτου
10ml βότκα
400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό (0% λιπαρά)
60ml σιρόπι αγαύης
70 γρ. φρουί γλασέ λεμόνι, σε κυβάκια

Για τα μπολ λεμονιού

8 μεγάλα λεμόνια με παχιά σάρκα

Διαδικασία

Φτιάξτε το frozen yogurt.  Σε ένα μεγάλο μπολ βάλτε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τη βότκα, το γιαούρτι και το σιρόπι αγαύης και ανακατέψτε τα καλά με έναν αυγοδάρτη, ώστε να έχετε ένα λείο μείγμα χωρίς σβόλους.  Μεταφέρετε το μείγμα στον κάδο της παγωτομηχανής και παγώστε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Στη συνέχεια αδειάστε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέσετε τα φρουί ζελέ κομμένα σε κυβάκια και ανακατέψτε με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ενσωματωθούν στο frozen yogurt.

Φτιάξτε τα μπολ λεμονιού.  Πλύνετε και σκουπίστε καλά τα λεμόνια. Με ένα μαχαίρι κόψτε οριζόντια το κάθε λεμόνι 1 εκ. από την κορυφή ωστε να δημιουργήσετε ένα καπάκι. Αφαιρέστε τη σάρκα του λεμονιού προσέχοντας να μην αφαιρέσετε την λευκή ψίχα του.  Γεμίστε τα λεμόνια με το frozen yogurt και καλύψτε τα με διάφανη μεμβράνη. Τοποθετήστε τα λεμόνια σε ένα πιάτο και βάλτε το στην κατάψυξη, μέχρι να σερβίρετε.

http://www.thinkdrops.gr/2014/08/04/frozen-yogurt-lemoni/

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *