Υπέροχο, εύκολο γλυκό ψυγείου με λεμόνι και καρύδα από την 7elements και το sokolatomania.gr!
Ενα πολύ δροσερό, εύκολο κι ελαφρύ γλυκάκι με το άρωμα του λεμονιού και την μοναδική γεύση της εξωτικής καρύδας! Την ξεχωριστή γεύση δίνουν τα εξαιρετικά τραγανά, φρεσκοψημένα chips καρύδας της 7ELEMENTS ! Είναι τόσο νόστιμα και υγιεινά που μπορείτε να τα φάτε και σκέτα σαν ένα πολύ υγιεινό, ελάχιστα γλυκό σνακ!
Το γλυκό αυτό όσο μένει στο ψυγείο γίνεται πιο νόστιμο και πιο μυρωδάτο, συνεπώς καλύτερα να το φτιάξετε από την προηγούμενη μέρα.
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο σαβαγιάρ ΜΙΝΟΣ 280 gr.
2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου
1300 ml γάλα και περίπου 90 gr ζάχαρη για να φτιάξουμε τη κρέμα (αναγράφονται στο φακελάκι)
φρεσκοστυμένος χυμός λεμονιού και ξύσμα (προαιρετικά)
150γρ. καρύδα τριμμένη
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
180 ml νερό
180 gr ζάχαρη
60 gr κονιάκ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
1 η 2 φακελλάκια ΜΟΡΦΑΤ CORNET και το γάλα για την παρασκευή του
χυμός και ξύσμα λεμονιού
ΟΔΗΓΙΕΣ
Βράζουμε την ζάχαρη και το νερό για 3, 4 λεπτά σε ένα κατσαρολάκι. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το κονιάκ.
Φτιάχνουμε την κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες των φακέλλων και όταν είναι σχεδόν έτοιμη προσθέτουμε την τριμμένη καρύδα και τον χυμό λεμονιού. Ανάλογα με το πόσο ξινό η γλυκό θέλουμε το αποτέλεσμα, προσθέτουμε λίγη ακόμη ζάχαρη η περισσότερο χυμό λεμονιού . Προσθέτουμε προαιρετικά και λίγο ξύσμα λεμονιού από ακέρωτο λεμόνι.
Προσοχή: ανακατεύουμε συνεχώς για να μην κολλήσει η κρέμα (με σύρμα κατα προτίμηση ).
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Σε ένα μεγάλο ταψί η πυρέξ βάζουμε αραιά μία στρώση σαβαγιάρ αφού πρώτα τα βουτήξουμε στο ζεστό σιρόπι.
Περιχύνουμε τα σαβαγιάρ με την μισή καυτή κρέμα.
Βουτάμε και τα υπόλοιπα σαβαγιάρ στο σιρόπι και τα τοποθετούμε αραιά πάνω από τη ζεστή κρέμα.
Καλύπτουμε με την άλλη μισή κρέμα.
Tοποθετούμε το γλυκό μας στο ψυγείο για να κρυώσει εντελώς.
Χτυπάμε στο μίξερ με το γάλα το ΜΟΡΦΑΤ CREAMY μέχρι να γίνει σαντιγί. Προσθέτουμε τον χυμό και προαιρετικά το ξύσμα και συνεχίζουμε ελάχιστα το χτύπημα.
Ρίχνουμε την σαντιγί στο πυρέξ, στρώνουμε με μια σπάτουλα και γαρνίρουμε με τα chips καρύδας 7elements.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Αφήστε μια απάντηση