VIAP-PASTILIES(SUGAR-FREE)
AUBADE(Paris)
IONSWEETS.GR

Πώς φτιάχνουμε την τέλεια σπιτική λεμονάδα!

Το πιο επίπονο κομμάτι της διαδικασίας είναι βεβαίως το στύψιμο των λεμονιών.
Χρειαζόμαστε 1 κούπα φρεσκοστυμμένο χυμό, δηλαδή το χυμό από 4-6 λεμόνια, ανάλογα με το πόσο ζουμερά είναι.
Αν θυμάμαι καλά έστυψα 14, γιατί έφτιαξα διπλή δόση με λεμόνια όχι και τόσο ζουμερά. τέλεια λεμονάδα

Την ώρα που στύβουμε τα λεμόνια, ζεσταίνουμε το νερό μαζί με τη ζάχαρη. Στόχος μας είναι να διαλυθεί απλά η ζάχαρη στο νερό, οπότε φροντίζουμε η θερμοκρασία της εστίας να είναι μέτρια-χαμηλή και να μη βράσει το μίγμα.

Για να μην υπάρχει ούτε ίχνος πούλπας στη λεμονάδα μας (ειδικά στην περίπτωση που συγκατοικούμε με υπέροχο στριμαδάκι που ισχυρίζεται ότι δεν αντέχει την πούλπα), περνάμε το χυμό από το πιο ψιλό σουρωτήρι που μπορούμε να βρούμε.

Αφού κρυώσει το μίγμα ζάχαρης-νερού, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, αδειάζουμε τη συμπυκνωμένη λεμονάδα σε αποστειρωμένο μπουκάλι, την τοποθετούμε στο ψυγείο και περιμένουμε υπομονετικά να δροσίσει.

τέλεια λεμονάδα

Πόσο πρέπει να αραιώσουμε τη συμπυκνωμένη λεμονάδα

Το πόσο πολύ θα αραιώσουμε τη λεμονάδα μας είναι θέμα προσωπικής προτίμησης.
Θα έλεγα να επιλέξετε είτε την αναλογία 1 μέρος χυμό + 1 μέρος νερό + πολλά παγάκια, είτε την αναλογία 1 μέρος χυμό + 2 μέρη νερό + λιγότερα παγάκια.
Δεν ξεχνούμε ότι καθώς τα παγάκια λιώνουν αραιώνουν τη λεμονάδα μας, οπότε θα χρειαστεί να «παίξουμε» λίγο με τις ποσότητες (χυμού, νερού, πάγου) μέχρι να βρούμε την ισορροπία γεύσεων που μας ταιριάζει καλύτερα.

τέλεια λεμονάδα

Τι ποσότητες υλικών θα χρησιμοποιήσουμε

Παρόλο που συνηθίζω να σημειώνω τις ποσότητες σε γραμμάρια, στη συγκεκριμένη περίπτωση η λογική είναι τόσο απλή που απέφυγα να ζυγίσω.
Χρειαζόμαστε 1 κούπα ζάχαρη + 1 κούπα νερό για το σιρόπι, στο οποίο -αφού κρυώσει- προσθέτουμε 1 κούπα φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού. 1 + 1 + 1 δηλαδή.

Aυτή είναι (για τα γούστα μας πάντα) η τέλεια λεμονάδα. Ισορροπημένη και ευχάριστα ξινή, μας ενθουσίασε.

Λουκία, η συνταγή με αγάπη για τα κορίτσια σου 🙂

5.0 from 1 reviews
Η τέλεια λεμονάδα

Προετοιμασία
Μαγείρεμα
Συνολικός χρόνος
Ευχάριστη ξινή, δροσερή και απολαυστική, η απλή αυτή λεμονάδα είναι must για το καλοκαίρι!
Μερίδες: 6

Υλικά

  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα νερό
  • 1 κούπα χυμό από φρεσκοστυμμένα λεμόνια (θα χρειαστούμε 4-6 λεμόνια, ανάλογα με το πόσο ζουμερά είναι)

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό σε μια μικρή κατσαρόλα και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, χωρίς ωστόσο να βράσει το μίγμα.
  2. Παράλληλα στύβουμε τα λεμόνια και σουρώνουμε το χυμό.
  3. Αφού κρυώσει το μίγμα ζάχαρης-νερού, προσθέτουμε στην κατσαρόλα το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε ζωηρά με το σύρμα.
  4. Αδειάζουμε τη συμπυκνωμένη λεμονάδα σε αποστειρωμένο μπουκάλι και τη διατηρούμε στο ψυγείο.
  5. Όταν θέλουμε να σερβίρουμε, βάζουμε σε ποτήρι 1 μέρος χυμό, 1 ή 2 μέρη νερό, άφθονα παγάκια, φέτες λεμονιού και απολαμβάνουμε.
Σημειώσεις
Η αρχική συνταγή εδώ.

 

http://theonewithallthetastes.com/2018/06/teleia-lemonada/

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *