Κέικ λεμόνι με λεμονόκρεμα, από την αγαπημένη Ελευθερία Μπούτζα και το “Μαγειρεύοντας με την L”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά

500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 φλ.τσ. ζάχαρη καστανή
250 γρ. φυτικό βούτυρο
4 αυγά
1/2 φλ.τσ. χυμό λεμόνι
Ξύσμα από δυο λεμόνια
1 κουταλάκι γλυκού μπείκιν πάουντερ
2 βανίλιες
1 φλ.τσ. γάλα
1 δόση λεμονόκρεμα
φιλέ αμυγδάλου για το στόλισμα

Εκτέλεση

Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη. Έπειτα ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα. Στη συνέχεια ρίχνουμε στο μίγμα το γάλα, τον χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού και σιγά σιγά προσθέτουμετο αλεύρι, το μπέικιν και τη βανίλια. Χτυπάμε για 5 λεπτά ακόμη έως ότου ομογενοποιηθούν τα υλικά. Ρίχνουμε σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε για 1 ώρα στους 170 βαθμούς!

 

Υλικά

1 φλ τσαγιού νερό
6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
2,5 κ.σ. κοφτές κορν φλάουρ
1 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη
ελάχιστο κουρκουμά, στη μύτη απ το κουταλάκι

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού.
Διαλύουμε το κορν φλάουερ σε 2 κουταλιές νερό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε και λίιιιιιγο κουρκουμά , λίγο βούτυρο και ανακατεύουμε να δέσει η κρέμα. αποσύρουμε απ τη φωτιά, αφήνουμε λίγο να σταθεί και αποθηκεύουμε σε βαζάκι.

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Μόλις ψηθεί το αφήνουμε σε μια σχάρα να κρυώσει και μετα το κόβουμε στη μέση οριζόντια απλώνουμε τη μιση λεμονόκρεμα ,σκεπάζουμε με το άλλο μισό και ρίχνουμε την υπόλοιπη λεμονόκρεμα, στολίζουμε με φιλέ αμυγδάλου και σερβίρουμε .

Καλή επιτυχία <3

Η εικόνα ίσως περιέχει: φαγητό
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *