Κέικ Λεμονιού με γλάσο, από τις Συνταγές της Παρέας!
Τι χρειαζόμαστε:
- 3 αυγά
- το ξύσμα και το χυμό ενός λεμονιού
- 1 ποτήρι λάδι
- 1 ποτήρι γάλα
- 360 γρ. αλεύρι
- 300 γρ. ζάχαρη
- 3 κουταλάκια Baking
γλάσο
- 2 αυγά
- 60 γρ. μαργαρίνη
- ξύσμα λεμονιού
- 120 γρ. ζάχαρη
- 1/4 φλ. χυμό λεμονιού
- αμύγδαλο φιλέ καβουρδισμένο ελαφρά
Πώς το κάνουμε:
- Σε μπώλ, κτυπάμε το λάδι, με τη ζάχαρη, προσθέτουμε τα αυγά, και σιγά σιγά όλα τα υλικά.
- Βαζουμε το κέικ σε φόρμα με τρύπα και το ψήνουμε για 45 λεπτά σε μέτριο φούρνο.
- Όταν κρυώσει, το ξεφορμάρουμε, το βάζουμε σε πιατέλα και του βάζουμε το γλάσο το οποίο φτιάχνουμε ως εξής:
- Βάζουμε σε κατσαρολάκι το βούτηρο και τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά, όταν λιώσουν προσθέτουμε το χυμό, το ξύσμα και μετά τα αυγά και ανακατεύουμε για 5-6 λεπτά, να ψηθεί.
- Γαρνίρουμε το κέικ με το γλάσο και προσθέτουμε και αμύγδαλο φιλέ.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
http://www.sintagespareas.gr/sintages/keik-lemoniou-me-glaso.html
Αφήστε μια απάντηση