Κέικ Λεμονιού με γλάσο, από τις Συνταγές της Παρέας!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Τι χρειαζόμαστε:

  • 3 αυγά
  • το ξύσμα και το χυμό ενός λεμονιού
  • 1 ποτήρι λάδι
  • 1 ποτήρι γάλα
  • 360 γρ. αλεύρι
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 3 κουταλάκια Baking

γλάσο

  • 2 αυγά
  • 60 γρ. μαργαρίνη
  • ξύσμα λεμονιού
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 1/4 φλ. χυμό λεμονιού
  • αμύγδαλο φιλέ καβουρδισμένο ελαφρά

 

Πώς το κάνουμε:

  1. Σε μπώλ, κτυπάμε το λάδι, με τη ζάχαρη, προσθέτουμε τα αυγά, και σιγά σιγά όλα τα υλικά.
  2. Βαζουμε το κέικ σε φόρμα με τρύπα και το ψήνουμε για 45 λεπτά σε μέτριο φούρνο.
  3. Όταν κρυώσει, το ξεφορμάρουμε, το βάζουμε σε πιατέλα και του βάζουμε το γλάσο το οποίο φτιάχνουμε ως εξής:
  4. Βάζουμε σε κατσαρολάκι το βούτηρο και τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά, όταν λιώσουν προσθέτουμε το χυμό, το ξύσμα και μετά τα αυγά και ανακατεύουμε για 5-6 λεπτά, να ψηθεί.
  5. Γαρνίρουμε το κέικ με το γλάσο και προσθέτουμε και αμύγδαλο φιλέ.

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

http://www.sintagespareas.gr/sintages/keik-lemoniou-me-glaso.html

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *