Απίθανος Κορμός λεμονιού, από τη Ρένα Κώστογλου και το koykoycook.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
500 ml φρέσκο γάλα
ξυσμα απο ενα λεμονι
5 κρόκοι αυγού
125 γρ ζάχαρη
25 γρ μαλακό αλεύρι
25 γρ κόρν φλάουερ
χυμό από ένα λεμόνι

 
Ζεστάνετε το γάλα με το ξύσμα.
Χτυπήστε στο μίξερ τούς κρόκους με την ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα
υποκίτρινο μείγμα .
Προσθέστε το αλεύρι και το κόρν φλάουερ.
Τραβήξτε την κατσαρόλα από την φωτιά να μείνει λίγο και προσθέστε το μείγμα
του μίξερ.
Βάλτε το σκεύος σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα
μέχρι να γίνει το μείγμα παχύρρευστο και να κοχλάσει.
Ρίξτε σταδιακά τον χυμό λεμονιού.
Βράζετε το μείγμα για ένα λεπτό και ανακατεύετε συνεχώς.
Βάλτε την στο ψυγείο με μεμβράνη να σφίξει για 3-4 ώρες.
Εγώ συνήθως την φτιάχνω από την προηγούμενη μέρα.

 

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ

 
6 αυγά( χωρισμένα κρόκοι και ασπράδια)
100 γρ λευκή ζάχαρη
ξύσμα από ένα λεμόνι
50 γρ καστανή ζάχαρη
50 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
2 βανίλιες

 
Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 170 c.
Αλείψτε βούτυρο ένα ταψί (39χ46).
Στρώστε χαρτί ψησίματος έτσι ώστε να είναι καλυμμένα και τα τοιχώματα.
Αλείψτε και το χαρτί ελαφρά με βούτυρο.
Χτυπήστε τα ασπράδια σε δυνατή ταχύτητα και προσθέστε την καστανή ζάχαρη(50γρ).
Αφήστε τα στην άκρη ..Μην τα πήξετε πάρα πολύ..
Χτυπήστε στο μίξερ τούς κρόκους,το ξυσμα και την λευκή ζάχαρη(100 γρ) να αφρατέψουν
και να πάρουν κρεμώδη υφή..
Προσθέστε τις βανίλιες και το αλεύρι.
Βγάλτε το μπώλ από το μίξερ και με μια κουτάλα προσθέστε σιγά σιγά τα ασπράδια .
Ανακατεύετε απαλά από κάτω προς τα πάνω ..
Δεν θέλουμε να χαθεί ο αέρας που μας δίνει η μαρέγκα ..
Βάλτε το μείγμα στο ταψί .
Στρώστε το μείγμα με μια σπάτουλα .
Ψήστε για 15- 20 λεπτά περίπου.
Αναποδογυρίστε το αφού ψηθεί σε μια πετσέτα που έχετε πασπαλίσει με άχνη ζάχαρη.
Βάλτε στην άκρη του το χάρτινο εσωτερικό σκληρό από ένα χαρτί κουζίνας
και αρχίστε να τυλίγετε πάνω εκεί το παντεσπάνι σας ταυτόχρονα και με την πετσέτα απέξω…
Αφήστε το να κρυώσει καλά.

 

 

 

 

ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ

 
Ανοίξτε το ρολό και στρώστε ένα λεπτό στρώμα από την κρέμα λεμονιού.
Αρχίστε να τυλίγετε από την αντίθετη πλευρά που είχατε ξεκινήσει όταν το
βγάλατε από τον φούρνο.
Καλύψτε τον κορμό με την υπόλοιπη κρέμα η βάλτε σαντιγί..
Βάλτε στο ψυγείο να σφίξει.
Προτού σερβίρετε ,διακοσμήστε με φράουλες και ζάχαρη άχνη.
Γλυκό γεμάτο αρώματα λεμονιού …

 

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)

12910109_710703152403869_1486572618_n

 

 

 

http://koykoycook.gr/?p=21227

12899815_710703115737206_1874301937_n

 

 

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *