Κέικ με παπαρουνόσπορο και λεμόνι- Lemon and Poppy Seed Cake Recipe, by Gabriel Nikolaidis and the Cool Artisan!

Όσο σύνθετο και αν ακούγεται… είναι τόσο απλό και νόστιμο! Ανήκει στα κέικ που απλά ανακατεύουμε τα στερεά συστατικά μετά κάνουμε το ίδιο με τα υγρά, τα ανακατεύουμε όλα μαζί και ψήνουμε!

Υλικά για το κέικ

  • 110 g αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 110 g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 ml γιαούρτι
  • 200 γρ ζάχαρη άχνη
  • 50 ml ηλιέλαιο (ή σησαμέλαιο)
  • 50 ml γάλα
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας σπόρους παπαρούνας
  • 3 μεγάλα αυγά
  • Ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • Αλεύρι και βούτυρο για το ταψί

Υλικά για το γλάσο

  • 110 γρ ζάχαρη άχνη
  • 3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι
  • 2 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)

 Lemon and Poppy Seed Cake Recipe, yellow icing, yogurt, milk, oil, συνταγή, κέικ, λεμόνι, παπαρουνόσπορο, γιαούρτι, σησαμέλαιο, χωρίς μίκερ, cool artisan, Γαβριήλ Νικολαΐδης 1

Εκτέλεση

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C
  • Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι για κέικ και στη συνέχεια το αλευρώνουμε καλά
  • Ανακατεύουμε τα στερεά, δηλαδή τον παπαρουνόσπορο, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι σε ένα μπολ.
  • Σε ένα άλλο μπολχτυπήστε ελαφρά μαζί το γιαούρτι, το γάλα, τη ζάχαρητα αυγά, το ξύσμα λεμονιού και το εκχύλισμα βανίλιας.
  • Ανακατεύουμε το μείγμα αυτό  με τα στερεά συστατικά και ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν.
  • Προσθέτουμε το ηλιέλαιο στο μείγμα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα στη βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε για 45 λεπτά.
  • Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το χυμό λεμονιού και το χρώμα για να φτιάξουμε το γλάσο.
  • Περιμένουμε να κρυώσει καλά το κέικ και απλώνουμε το γλάσο πάνω στο κέικ.

 Lemon and Poppy Seed Cake Recipe, yellow icing, yogurt, milk, oil, συνταγή, κέικ, λεμόνι, παπαρουνόσπορο, γιαούρτι, σησαμέλαιο, χωρίς μίκερ, cool artisan, Γαβριήλ Νικολαΐδης

Ingredients for the cake

  • 110 g wholemeal flour
  • 110 g plain flour
  • 100 ml natural yoghurt
  • 200 g caster sugar
  • 50 ml sunflower oil (or sesame oil)
  • 50 ml milk
  • 2 teaspoons of baking powder
  • 1⁄2 teaspoon of salt
  • 1 tablespoon of poppy seeds
  • 3 large eggs
  • Zest of 2 lemons
  • 1⁄2 teaspoon of vanilla extract
  • Butter and Flour to dust the tin

For the icing

  • 110g icing sugar
  • 3 tablespoons of lemon juice
  • 2 drops of yellow food coloring

 Lemon and Poppy Seed Cake Recipe, yellow icing, yogurt, milk, oil, συνταγή, κέικ, λεμόνι, παπαρουνόσπορο, γιαούρτι, σησαμέλαιο, χωρίς μίκερ, cool artisan, Γαβριήλ Νικολαΐδης

Directions

  • Preheat the oven to 180°C.
  • Grease a loaf tin  with butter, dust with flour or line with baking parchment and set aside.
  • Combine the flour, baking powder, salt and poppy seeds in a mixing bowl.
  • In another bowl, whisk together the yoghurt, milk, sugar, eggs, lemon zest and vanilla extract.
  • Pour this mixture onto the dry ingredients and whisk well to incorporate.
  • With a spatula, fold the sunflower oil into the batter, making sure it is well combined.
  • Pour the batter into the prepared tin and bake for about 45 minutes
  • When the cake is done, remove from the oven and allow to cool in the tin for 5–10 minutes.
  • Combine the sugar and lemon juice until smooth, you may need to add a drop of water or a little more icing sugar to achieve to correct consistency.
  • Turn the cake onto a cooling rack and spoon the icing over the top of the cake allowing it to dribble down the sides.

 

http://coolartisan.net/2015/04/20/lemon-and-poppy-seed-cake-recipe/

 

 

Serve With Love

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *