Bolero-Biodiet

Λεμονογλυκό με μπισκότα και γιαούρτι με 5 μόνο υλικά σε 10 λ. Μια πολύ εύκολη συνταγή για αρχάριους,  το πιο δροσερό και ανάλαφρο γλυκό ψυγείου που φάγατε ποτέ.

Χρόνος: 10 λ

συνταγή icon Δυσκολία: Εύκολη για αρχάριους

 

Υλικά συνταγής

  • 400 γρ. μπισκότα τύπου digestive
  • 150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
  • 1 γάλα ζαχαρούχο
  • χυμό και ξύσμα 1 λεμονιού

Εκτέλεση συνταγής

  1. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο multi και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο μέχρι να γίνουν μια μάζα. Τα στρώνουμε ομοιόμορφα σε ενα μέτριο ταψάκι [ανάλογα με το πάχος του γλυκού που θέλουμε] και τα πατάμε καλά με τα χέρια μας στη βάση. Το βάζουμε στο ψυγείο να παγώνει.
  2. Χτυπάμε για 1-2 λεπτά στο μίξερ το γιαούρτι με το ζαχαρούχο και το χυμό λεμονιού μέχρι να ομογενοποιηθεί και αφρατέψει και στρώνουμε τη κρέμα πάνω από τη βάση με τα μπισκότα.
  3. Πασπαλίζουμε με ξύσμα λεμονιού και βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες πριν σερβίρουμε.

safe_image

diaforetiko.gr

 

https://www.sintayes.gr/syntages/lemonogliko-biskota-ke-giaourti-5-ilika-se-10/

 

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.