Creta Carob
BOLERO-BIODIET

Υλικά

450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
15γρ μπέικιν πάουντερ
250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
400 γρ. ζάχαρη
300γρ αυγά (6 αυγά)
Ξύσμα 2 λεμονιών
300 γρ. γιαούρτι
1/2 κ.γ. αλάτι

Για το σιρόπι:
550 γρ. ζάχαρη
400ml νερό
Χυμός και ξύσμα από ένα λεμόνι
20γρ βούτυρο γάλακτος

Εκτέλεση

Σε μια μπασίνα κοσκινίστε το αλεύρι και προσθέστε το μπέικιν πάουντερ. Στο μπολ του μίξερ χτυπήστε με το σύρμα το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Προσθέστε ένα, ένα τα αυγά μέχρι να απορροφηθούν. Προσθέστε το ξύσμα, το αλάτι και 2 κ.σ. από το συνολικό αλεύρι. Στη συνέχεια το γιαούρτι και τέλος λίγο λίγο το αλεύρι µε το μπέικιν. Αλείψτε με βούτυρο το ταψί και στρώστε στον πάτο του ένα κομμάτι λαδόχαρτο. Αδειάστε το μείγμα και ψήστε για περίπου 1 ώρα σε  προθερµασµένο φούρνο στους 180ο.

Ετοιμάστε το σιρόπι. Βάλτε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και τοποθετήστε τη σε μέτρια φωτιά για περίπου 15’ να βράσει. Σιροπιάστε τη λεμονόπιτα κρύα με το καυτό σιρόπι. Σερβίρετε κρύα.

http://www.thinkdrops.gr/2014/09/01/lemonopita-me-giaourti/

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *