Creta Carob
BOLERO-BIODIET

Υλικά

2.500 γρ φρεσκοκομμένα ολόκληρα λεμόνια

1 λίτρο νερό

2 κιλά ζάχαρη

3 κουταλιές της σούπας γλυκόζη

1 κουταλιά της σούπας υγρή βανίλια

Εκτέλεση

Κόψτε τα λεμόνια στο πάνω και στο κάτω μέρος και αφαιρέστε το εσωτερικό κοτσανάκι.

Βάλτε τα λεμόνια σε μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο νερό.

Βράστε για περίπου ένα δεκάλεπτο και χύστε το νερό..

Κάντε το ίδιο 3-4 φορές .

Δοκιμάστε λίγο από την φλούδα να δείτε αν έχουν ξεπικρίσει.

Βάλτε στην κατσαρόλα ένα λίτρο νερό την ζάχαρη και τα λεμόνια.

Τοποθετήστε την κατσαρόλα στην φωτιά και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Βράστε για 20 λεπτά περίπου.

Σβήστε την φωτιά και αφήστε τα λεμόνια στη κατσαρόλα όλη την νύχτα.

Πολτοποιήστε τα λεμόνια στο μούλτι.

Βάλτε τον πολτό στην κατσαρόλα με το σιρόπι  συν την γλυκόζη και το άρωμα βανίλια.

Βράστε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η μαρμελάδα.

(θερμοκρασία δεσίματος με θερμόμετρο 105 βαθμούς)

Βάλτε την σε καθαρά αποστειρωμένα βάζα,κλείστε τα καπάκια ερμητικά  και

γυρίστε τα ανάποδα .

Φυλάξτε σε ξηρό,σκοτεινό μέρος μακρυά από υγρασία και ζέστη.

Απολαύστε την μαρμελάδα στο πρωινό σας η στα τσιζκέικ σας,

σαν προσθήκη για άρωμα μέσα σε κέικ,τάρτες και μπισκότα.

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)

https://koykoycook.gr/?p=27609

 
 
 
 
 
image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *