Μους ανθότυρου με λεμόνι , από την Ελευθερία Μπουτζα και “Μαγειρεύοντας με την L”!

Υλικά


200 γρ. ανθότυρο
½ φλιτζ. τσαγιού στραγγιστό γιαούρτι
χυμός και ξύσμα από 3 λεμόνια ακέρωτα και κατά προτίμηση βιολογικά
1 φλιτζ. τσαγιού κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
3 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη

 

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ χτυπάω με το μίξερ το ανθότυρο, το γιαούρτι, το χυμό και το ξύσμα των λεμονιών, μέχρι να φτιάξω ένα μείγμα λείο και αφράτο. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάω την κρέμα γάλακτος και την άχνη, μέχρι να γίνει σφικτή σαντιγί και την προσθέτω το μείγμα των λεμονιών. Ανακατεύω με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ), με ανάλαφρες κινήσεις από κάτω προς τα πάνω, μέχρι να φτιάξω ένα μείγμα ενιαίο και αφράτο. Το μοιράζω σε 4 – 6 μικρά μπολάκια ή χαμηλά ποτήρια και τα βάζω στο ψυγείο για 4 ώρες, μέχρι να σφίξει η μους. Τις σερβίρω κρύες.


Η συνταγη ειναι απο την Ντινα Νικολαου.

 

Καλή  Επιτυχία!

 

https://www.facebook.com/cookingwithL/photos/a.1001151896586462.1073741912.664704013564587/1011383972229921/?type=3&theater

 

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *