Creta Carob
BOLERO-BIODIET

Αυτή η συνταγή κάνει 12 standard muffins.



Υλικά
• 2 1/2 κούπες αλεύρι γ.ο.χ.
• 1/2 κούπα ζάχαρη
• 1 κ.σ. baking powder
• 1/2 κ.γ. αλάτι
• ξύσμα από 2 λεμόνια
• 1 1/4 της κούπας γάλα
• 1/2 κούπα ηλιέλαιο
• 1 αυγό
• 1 κ.γ. βανίλια

Για το σιρόπι λεμονιού


• 1/2 κούπα χυμό λεμονιού 
• 1/2 κούπα ζάχαρη

 

ele



Οδηγίες 

 


• Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190 βαθμούς κελσίου.
• Σε ένα μεγάλο μπωλ, ανακατεύετε καλά το αλεύρι, την ζάχαρη, το baking powder, το αλάτι και το ξύσμα λεμονιού.
• Σε ένα άλλο μπωλ, ανακατεύετε το γάλα, το ηλιέλαιο, το αυγό και την βανίλια.
• Ρίξτε μέσα στα στερεά τα υγρά υλικά και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν.
• Μοιράζετε το μείγμα στα χαρτάκια μέσα στο ταψάκι των muffins.
• Ενώ ψήνονται, ετοιμάστε το σιρόπι, ½ κούπα χυμό λεμονιού και ½ κούπα ζάχαρη, το αφήνουμε για 5 λεπτά να βράσει.
• Μόλις τα muffins είναι έτοιμα, κάντε τρυπούλες με μια οδοντογλυφίδα και ρίξτε το ζεστό σιρόπι.
• Αφήστε να κρυώσουν για 10 λεπτά ώστε να απορροφηθεί το σιρόπι και μετά να τα μεταφέρετε σε μεταλλική σχάρα.

Αυτά τα muffins είναι τόσο μυρωδάτα, με έντονη την γεύση του λεμονιού, και όχι μόνο αυτό, τα λεμόνια ήταν βιολογικά και ακέρωτα από τον κήπο της αδερφής μου !! 

Μην ξεχάσετε να σχολιάσετε, να κάνετε ¨like¨ και να εγγραφείτε στο κανάλι μου για να μην χάσετε τις συνταγές που θα ακολουθήσουν !

Δείτε το video:

https://youtu.be/MOWzrAj6PB4

 

ele1

 

 

 

 

 

 

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *