Παγωμένη τούρτα λεμόνι από την Αργυρώ !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά συνταγής
300 γρ. μπισκότα λεμονιού γεμιστά ή απλά

90 γρ. βούτυρο λιωμένο

2 λεμόνια ακέρωτα

1 λίτρο σορμπέ λεμόνι (σπιτικό ή εμπορίου)

½ λίτρο παγωτό βανίλια

450ml άγλυκη σαντιγί

βατόμουρα ή μούρα για το σερβίρισμα

λίγη ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα

 

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Εκτέλεση
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι μπισκότα θέλουμε. Αυτά τα γεμιστά με λεμόνι όμως θα δώσουν έξτρα γεύση σε αυτή την φανταστική τούρτα. Αλέθουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ. Προσθέτουμε το λιωμένο κρύο βούτυρο και τα ανακατεύουμε καλά. Σε φόρμα δαχτυλίδι 22 εκ. απλώνουμε το μισό μείγμα μπισκότου, όπως στο τσίζ κέικ. Κόβουμε τα λεμόνια σε λεπτές φέτες. Κάθε φέτα την κόβουμε στην μέση, και τοποθετούμε περιμετρικά γύρω γύρω στο χείλος της φόρμας. Όταν ξεφορμάρουμε θα φαίνονται οι φέτες λεμόνι. Κάνουμε μια στρώση το σορμπέ λεμόνι. Κάνουμε μια στρώση το υπόλοιπο μπισκότο. Πατάμε καλά να είναι ομοιόμορφα στρωμένο. Από πάνω κάνουμε μια στρώση παγωτό βανίλια. Τέλος απλώνουμε την σαντιγί κάνοντας σχέδια με κορνέ. Γαρνίρουμε την επιφάνεια με βατόμουρα και φέτες λεμονιού. Παγώνουμε την τούρτα το λιγότερο 2-3 ώρες. Πριν σερβίρουμε αχνίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη.

 

 

 

http://www.argiro.gr/Recipe/%CE%A0%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%8D%CF%81%CF%84%CE%B1-%CE%BB%CE%B5%CE%BC%CF%8C%CE%BD%CE%B9

 

 

 
Mερίδες: 12
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *