e-fresh-matrioshka

Ελαφρύ, γρήγορο, εύκολο και πεντανόστιμο επιδόρπιο. Μια  πανεύκολη για αρχάριους συνταγή για μια υπέροχη τάρτα λεμονιού που ξετρελαίνει τα παιδιά και τους μεγάλους!

 Μερίδες: 8-10

συνταγή icon Χρόνος: 20 λ + αναμονή ψύξης

συνταγή icon Δυσκολία: Εύκολη

 

 

Υλικά συνταγής

  • Υλικά για τη βάση:
  • 380 γραμμάρια  μπισκότα Digestive
  • 120 γραμμάρια βούτυρο [βιτάμ]
  • Υλικά για τη κρέμα:
  • 2  κεσεδάκια γιαούρτι πλήρες
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 2 λεμονιών το χυμό [*]
  • Ξύσμα 1 λεμονιού
  • 1 κ.γ. ζελατίνη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για βάση:Λιώνουμε σε σκόνη τα μπισκότα στο μπλέντερ. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βιτάμ. Αφού λιώσει το κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το τρίμμα του μπισκότου και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια ταρτιέρα και με ένα κουτάλι το στρώνουμε ομοιόμορφα στη βάση και στα τοιχώματα της ταρτιέρας. Το τοποθετούμε στο ψυγείο για 1/2 ώρα μέχρι να σφίξει.
  2. Για κρέμα:Βάζουμε την ζελατίνη με 1 κ.σ. νερό σ ένα μπολάκι και το βάζουμε σε μπεν μαρί να λιώσει. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό από τα λεμόνια. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το μείγμα της ζελατίνης, τοποθετούμε και  όλα τα υπόλοιπα προαναφερόμενα υλικά για τη κρέμα και ανακατεύουμε καλά με το χέρι ή με μίξερ χειρός.
  3. Μόλις κρυώσει η βάση τη βγάζουμε από το ψυγείο, προσθέτουμε τη κρέμα, τη στρώνουμε ομοιόμορφα πάνω στη βάση και  αφήνουμε το γλυκό μας στο ψυγείο 3 ώρες περίπου μέχρι να σφίξει. Απολαύστε το σκέτο ή προσθέστε πάνω από τη κρέμα σαντιγί.
[*] Aν δεν το θέλετε πολύ ξινό προσθέστε χυμό 1 λεμονιού και αν πιο ξινό χυμό 3 λεμονιών.

 

https://www.sintayes.gr/syntages/paneykolh-tarta-lemonioy-gia-arxarioyw/

 

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.