Πανεύκολο λεμονογλυκό ψυγείου, από την αγαπημένη Ελπίδα Χαραλαμπίδου και το elpidas little corner!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Σας έχω πει πολλές φορές πόσο μου αρέσουν τα γλυκά με λεμόνι.

Θα φτιάξουμε ένα εύκολο γλυκό ψυγείου,ελαφρύ και δροσερό.
Δεν χρειάζεται ψήσιμο και σίγουρα θα το αγαπήσετε,όπως εγώ.
Τραγανή βάση με μπισκότο,και βελούδινη κρέμα από πάνω.
Πάμε να παίξουμε στην κουζίνα μου, και να φτιάξουμε παρέα το λεμονογλυκό.
Υλικά
60 γρ βούτυρο
-140 γρ μπισκότα digestive η γεμιστά με λεμόνι
1 ζαχαρούχο γάλα
-225 γρ τυρί μασκαρπόνε
-180 ml κρέμα γάλακτος
120 γρ χυμό λεμονιού(2-3 λεμόνια περίπου)
-αν θέλετε βάζετε και ξύσμα.
Οδηγίες
Βουτυρώνουμε  και βάζουμε λαδόκολλα,σε μια κουμπωτή φόρμα η ταψί 18 εκ.
Τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι,λιώνουμε το βούτυρο και τα ανακατεύουμε.
Πατάμε με ένα ποτήρι πάνω στο μπισκότο,να γίνει ομοιόμορφη η βάση.

Το βάζουμε στο ψυγείο,μέχρι να ετοιμάσουμε την γέμιση.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Χτυπάμε στο μίξερ το μασκαρπόνε,να αφρατέψει ένα λεπτό περίπου.
Σιγά σιγά προσθέτουμε το ζαχαρούχο,και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Προσθέτουμε σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος,και τέλος λίγο λίγο τον χυμό.
Απλώνουμε την κρέμα πάνω από το μπισκότο,και το βάζουμε στο ψυγείο.
Περίπου 4 ώρες,ακόμα καλύτερα μπορείτε να το αφήσετε μια νύχτα.
Στολίζετε με φέτες λεμόνι,σπασμένα μπισκότα-σαντιγί όπως σας αρέσει.
 Î Î±Î½ÎµÏÎºÎ¿Î»Î¿ λεμονογλυκό ψυγείου
                                                 ” Καλή επιτυχία elpidas little corner “
http://elpidaslittlecorner.blogspot.gr/2017/08/blog-post_13.html#more
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *