DDD(winter2017)
Bolero-Biodiet

ΥΛΙΚΑ

900 γρ γάλα πλήρες

1 φάκελο ζελέ λεμόνι

70 γρ καστανή ζάχαρη

110 γρ κόρν φλάουερ

τον χυμό και το ξύσμα από 3 λεμόνια

1 πακέτο σαβουαγιάρ

Σιρόπι λεμονιού  για το πότισμα των σαβουαγιάρ

 

 

ΕΚΤEΛΕΣΗ

Ζεσταίνετε το γάλα  και ρίχνετε μέσα το ζελέ  και την ζάχαρη να διαλυθούν ανακατεύοντας συνεχώς.

Ρίχνουμε μέσα το κόρν φλάουερ βροχηδόν με ένα μικρο τρυπητό..

Προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα των λεμονιών ..

Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να αρχίσει να πήζει ..

Τραβάμε από την φωτιά…

Βρέχουμε τα σαβουαγιάρ σε σιρόπι λεμονιού που έχουμε φτιάξει

με 150 γρ ζάχαρη+ 150 γρ νερό + 1 ολόκληρο λεμόνι…

Τα βράζουμε όλα μαζί για 10 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει..

Στρώνουμε μια κουμπωτή φόρμα διαμέτρου 26 εκ με σαβουαγιάρ κάτω και γύρω γύρω ..

Ρίχνουμε μέσα την κρέμα και βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει για 2 ώρες ..

Ξεφορμάρουμε και  σερβίρουμε .. Ελαφρύ και γεμάτο αρώματα λεμονιού..

Εμείς διακοσμήσαμε με κουλί φράουλας ..

 

Εσείς μπορείτε να την αφήσετε σκέτη η να προσθέσετε μέσα στο μείγμα φρέσκο ψιλοκομμένο δυόσμο … 

Όπως και να την διακοσμήσετε είναι απόλαυση για τον ουρανίσκο..

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

 

(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)
 
 
https://koykoycook.gr/?p=25054
 
 
 
image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.