Σουφλέ με γεύση λεμόνι από την Bianka και τις “Μαγειρικές Διαδρομές” !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Lemon Delicious, μια νοστιμότατη πουτίγκα ή σουφλέ με γεύση λεμόνι!

Συστατικά
  •    50 γρ. βούτυρο
  •    180 γρ. ζάχαρη.
  •    4 ασπραδια
  •    4 κροκους
  •    60 γρ αλεύρι
  •    1 κ,γλ. μπεικιν
  •    3 λεμόνια μέτρια ,ξυσμα και το χυμο τους
  •    1 1/2 κούπα γάλα
Οδηγίες
  1. Ανάβουμε τον φουρνο στους 160°C βαθμούς.   Χτυπάμε τα ασπραδια με την μισή ζάχαρη σε μαρέγκα μέχρι να γυαλίζει.   Χτυπάμε το βούτυρο με την μισή ζάχαρη ,και το ξυσμα να αφρατεψει.   Ρίχνουμε τους κροκους ,χτυπάμε λιγο.   Ρίχνουμε το αλεύρι με το μπεικιν, το χυμο και το γάλα, χτυπάμε καλα για λιγο. Ρίχνουμε την μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά με μια κουτάλα με την τρυπούλα στην μέση.
  2. Βάζουμε το μίγμα σε ένα πυρεξ η σε φορμάκια.   Τα βάζουμε σε ένα άλλο σκεύος με ζεστο νερό και τα ψηνουμε για 40 λεπτα,   μέχρι να ροδισει η επιφάνεια.
  3. Το κόλπο εδώ, μετα οταν ψηθεί , ειναι οτι στον πάτο ειναι μια κρέμα λεμονιού και από πάνω ειναι το παντεσπάνι !
  4. Σερβιρουμε πασπαλισμένο με ζάχαρη αχνη και με παγωτό βανιλια.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν τα ψήσουμε σε φορμάκια, πασπαλίζουμε με άχνη και επάνω βάζουμε το παγωτό !

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

 

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Τρίτη, 06 Μάιος 2014
Σχόλιο από φίλη, που όμως δεν εμφανίστηκε: Tο εφτιαξα, και γευστικα βγηκε τελειο, φοβομουνα λιγο γιατι δε καταλαβαινω τι εννοουν 3 μεσαια λεμονια ας πουμε θα το προτιμουσα σε γραμμαρια.\nΕπισης τα 40 λεπτα (στον φουρνο μου) ηταν λιγα, ηθελε κατα πενταλεπτο ακομη για να γινει λιγο περισσοτερο το παντεσπανι.\nΤην αλλη φορα ομως θα την προσαρμοσω στα γουστα μου.\n\nΜπραβο ωραια συνταγη (και εχω δοκιμασει πολλες)\n\nΣημ. Την αλλη φορα θα βαλω 10-15 γραμμαρια λιγοτερη ζαχαρη.
Σχόλιο από Bianka , Τετάρτη, 14 Μάιος 2014
Φίλη μου ευχαριστω για το σχόλιο σου !!!!
Ναι ισως να θέλει λίγα λεπτα πιο πολυ ψυσημο ,ο κάθε φούρνος ψύνει διαφορετικά ,αλλα όχι πολυ ψυσημο για να έχεις στην βάσει την κρεμουλα ,και όχι να σου στεγνώσει τελοιως
Ζαχαρη μπορείς να βάλεις όση θελεις ανάλογα τα γούστα,
Λεμόνια λέω μέτρια γιατι υπάρχουν και τα πολυ μεγαλα ,λεμόνια λέω κανονικα !
Ευχαριστω και πάλι
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *