Σπιτικό ζελέ λεμόνι, από την Luise και το Radicio.com!

Υπέροχο σπιτικό ζελέ με φρέσκο χυμό λεμονιού. Χωρίς λιπαρά και με όλες τις βιταμίνες του λεμονιού.
5.0 αστέρια από 3 σέφ

Προετοιμασία: 10 λεπτά και ο χρόνος για το πάγωμα | Μαγείρεμα: 5 λεπτά | Σύνολο: 15 λεπτά και ο χρονος για το πάγωμα
Συνταγή για: 6 μερίδες

Διατροφικά στοιχεία για 1 μερίδα
Θερμίδες: 134 θερμίδες | Λιπαρά: 0 γρ.

Υλικά συνταγής:
Ζάχαρη: 1 κούπα
Σκόνη ζελατίνη: 2 φακελάκια
Νερό: 2 1/2 κούπες
Φρεσκοστιμένο χυμό λεμονιού: 2/3 κούπας (165 ml περίπου)
Ξύσμα λεμονιού: από 1 λεμόνι

Οδηγίες:
1. Ανακατεύετε σε κατσαρολάκι την ζάχαρη με την ζελατίνη. Προσθέτετε το νερό και το ξύσμα και βάζετε στη φωτιά. Ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να δυαλιθεί η ζελατίνη και η ζάχαρη (το μείγμα δεν πρέπει να βράσει, μόνο να ζεσταθεί)
2. Κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύετε. Αδειάζετε το μείγμα σε 1 φόρμα τψν 1200 ml περίπου ή σε 6 φορμάκια των 200 ml, αφού π-ρώτα το περάσετε από ψιλό σουρωτήρι για να απομακρύνετε το ξύσμα.
3. Βάζετε τις φόρμε στο ψυγείο για 8 – 10 ώρες. Για να τις ξεφορμάρετε, τις βουτάτε για μερικά δευτερόλεπτα σε καυτό νερό και τις αναποδογυρίζετε σε πιατέλα. Αν θέλετε γαρνίρετε με φέτες λεμονιού και μελισσόχορτο και σερβίρετε.

 

Μαγειρεύτηκε στις 11 Νοεμβρίου 2013 από την Luise

 

 

http://www.radicio.com/%CF%83%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%B6%CE%B5%CE%BB%CE%AD-%CE%BB%CE%B5%CE%BC%CF%8C%CE%BD%CE%B9/

 

 

 

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *