Μια απλή αλλά υπέροχη τάρτα λεμονιού, από την Ερμιόνη Τυλιπάκη και το “The one with all the tastes”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Το λεμόνι είναι ένα από τα πλέον αγαπημένα μου συστατικά, τόσο στη μαγειρική όσο και στη ζαχαροπλαστική. Έτσι, δεν είναι άξιο απορίας που παρόλο που δηλώνω -και είμαι- φανατική λάτρης της σοκολάτας, εκτιμώ απίστευτα πολύ μια καλή τάρτα λεμονιού. Λέγοντας «καλή» εννοώ πάνω-κάτω τα εξής: καλοψημένη αλλά μαλακή βάση μπισκότου, βελούδινη και ανάλαφρη κρέμα λεμονιού που εξιτάρει όλες τις αισθήσεις μας με την πλούσια υπόξινη γεύση της και από πάνω άχνη ζάχαρη σκορπισμένη σαν χιόνι γλυκό.
Πειραματίστηκα με διάφορες βάσεις και κρέμες μέχρι να καταλήξω σε ένα αποτέλεσμα που να με ικανοποιεί. Που να με κάνει να ενθουσιάζομαι με κάθε πιρουνιά και να κονταροχτυπιέμαι με τον Κωστή για το τελευταίο κομμάτι (και τελικά να το μοιραζόμαστε, αφού πρώτα έχουμε επιβεβαιώσει ότι έχει μοιραστεί ακριβοδίκαια).
Μην σας ξεγελά η λιτότητα αυτής της τάρτας. Η γεύση της είναι άρτια και υπέροχα λεμονάτη!
Συνοδεύστε την με μυρωδάτο καφέ και απολαύστε την ομορφιά των απλών καθημερινών πραγμάτων.
Να έχετε ένα υπέροχο, πλήρες και γλυκό σαββατοκύριακο!
Τάρτα λεμονιού

Υλικά για 8 κομμάτια
220 γραμμ. μπισκότα digestive
80 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

Για την κρέμα
1 ζαχαρούχο γάλα (400 γραμμ.)
τους κρόκους από 2 αυγά
ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι

λίγη άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 160 βαθμούς με αντιστάσεις.
Ετοιμάζουμε πρώτα τη βάση:

Bάζουμε τα μπισκότα και το βούτυρο στο μούλτι και τα πολτοποιούμε. Απλώνουμε το μίγμα σε μια ταρτιέρα με διάμετρο 20 εκ. και ψήνουμε τη βάση για 10′ περίπου. Την αφήνουμε να κρυώσει και στο μεταξύ ετοιμάζουμε την κρέμα.
Με το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα χτυπάμε τους κρόκους και το ξύσμα λεμονιού να αφρατέψουν. Σιγά-σιγά προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε και το χυμό λεμονιού. Μόλις ενσωματωθεί και αυτός στο μίγμα, σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ και αδειάζουμε την κρέμα πάνω από τη βάση.
Ψήνουμε την τάρτα για 15′ και την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς προτού την τοποθετήσουμε στο ψυγείο να παγώσει.

Τη σερβίρουμε πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη.

http://theonewithallthetastes.com/2012/01/blog-post_13.html
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *