Τετραώροφη τούρτα λεμονιού με γλάσο κρέμα τυρί, από το Foodstates!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Μια τούρτα αφιερωμένη στους λάτρεις του λεμονιού!

Σε όσους αγαπούν την γλυκόξινη γεύση του λεμονιού και της κρέμας τυριού!

Μια ιδιαίτερη τούρτα για απαιτητικούς ουρανίσκους καθώς ξεφεύγει από τις συνηθισμένες μας γεύσεις για τούρτα. 

Μια διαφορετική τούρτα χωρίς σοκολάτα, συνηθισμένη σαντιγί, κρέμα πατισερί και βαριές κρέμες…

4 όροφοι από ελαφρύ παντεσπάνι που μοσχομυρίζει λεμόνι και γλασάρεται από ένα γλυκόξινο γλάσο κρέμας τυριού συνοδευόμενο από αρωματικό λεμόνι… Αυτή είναι η τούρτα!

Ελαφριά, δροσερή, γλυκιά όσο πρέπει, ξινούτσικη όσο θέλουμε, αρωματική όσο της αξίζει!

Ιδανική για το καλοκαίρι που ζητάμε κάτι πιο δροσερό και ελαφρύ.

 

Υλικά για το παντεσπάνι:

  • 250 γρ. Ζάχαρη
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 4 αυγά
  • ξύσμα από 3 λεμόνια (ακέρωτα)
  • 250 γρ. αλεύρι
  • 3 κ.γ. μπεικιν παουντερ
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • 3 κ.γλ. γάλα
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού

Υλικά για το γλάσο:

  • 500 ml φυτική σαντιγί
  • 250-300 γρ. κρέμα τυρί
  • 2 κ.σ. άχνη

Εκτέλεση για το παντεσπάνι: 

1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.

2. Στο μπολ του μίξερ τοποθετούμε την ζάχαρη με το βούτυρο και τα χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν (περίπου 5 λεπτά). Έπειτα προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα και το ξύσμα από τα λεμόνια.

3. Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι  και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να γίνουν ένα σώμα (προσοχή μην το παραχτυπήσετε). Μετά προσθέτουμε το γάλα και τον χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το χτύπημα στη χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

4. Μοιράζουμε το μείγμα σε 2 στρόγγυλα ταψάκια 22 εκ. τα οποία έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 25-30 λεπτά.

5. Όταν τα βγάλουμε από τον φούρνο τα αφήνουμε για 10 λεπτά σε μία σχάρα και έπειτα τα ξεφορμάρουμε και τα αφήνουμε μέχρι να κρυώσουν τελείως. Κόβουμε τα παντεσπάνια στη μέση ώστε να έχουμε 4 παντεσπάνια/επίπεδα.

Εκτέλεση για το γλάσο:

1. Στο μπολ του μίξερ τοποθετούμε την φυτική σαντιγί και την άχνη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει μέτρια σφιχτή (προσοχή μην την παραχτυπήσετε).

2. Προσθέτουμε την κρέμα τυριού, αφού πρώτα στραγγίσουμε τα τυχόν υγρά που μπορεί να περιέχει, και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αναμειχθούν.

3. Γαρνίρουμε τα κρύα παντεσπάνια τοποθετώντας το πρώτο έπειτα γαρνίρουμε με το γλάσο ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα παντεσπάνια. Στο τέλος καλύπτουμε όλη την τούρτα με γλάσο και διακοσμούμε όπως θέλουμε.

Καλή επιτυχία!

 

http://www.foodstates.gr/2016/05/blog-post_4.html#uds-search-results

 

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *