Το πιο απλό και αρωματικό κέικ λεμονιού, από την Μπέττυ και το “Taste of life by Betty”!

Δεν έχω πολλά και μεγάλα λόγια να πω γι’ αυτό το κεκάκι . Είναι απλό , ταπεινό χωρίς περιζήτητα υλικά και εκρήξεις στον ουρανίσκο ή κάτι υπέροχες εκπλήξεις από εκείνες που δαγκώνεις μια μπουκιά κι από το εσωτερικό ξεπηδά μια κολασμένη γέμιση …δεν έχει ούτε ένα γλάσο να το περιλούζει και να το κάνει πιο δελεαστικό…Το μόνο αξεπέραστο στοιχείο που το κάνει όντως δελεαστικό είναι το αγαπημένο , το λατρεμένο άρωμα λεμονιού που κατά τη γνώμη μου συναγωνίζεται την ερωτεύσιμη σοκολάτα…Δεν είναι και λίγοι αυτοί που βάζουν στην πρώτη τους προτίμηση το μαγικό αυτό θαύμα της φύσης…Κεκάκι με λεμόνι λοιπόν , λιτό και υπέροχο , πανέμορφο και γοητευτικό …όπως ο λεμονανθός!..

keik lemoni aplo1
Υλικά :

500 γρ. φαρίνα κοκ.
1 κ.γλ. μπέικιν
400 γρ. ζάχαρη
4 μεγάλα αυγά
200 γρ. επιδόρπιο γιαουρτιού με άρωμα λεμόνι
100 γρ. μαργαρίνη
110 ml. λάδι ελαφρύ
2 βανίλιες
Ξύσμα από 2 λεμόνια
Χυμό από ένα λεμόνι
Λίγη άχνη για το σερβίρισμα
(και λίγη χρωματιαστή τρούφα προαιρετικά)

keik lemoni aplo2
keik lemoni aplo3
keik lemoni aplo4
keik lemoni aplo5
keik lemoni aplo6
keik lemoni aplo7
keik lemoni aplo8
keik lemoni aplo9
keik lemoni aplo10
keik lemoni aplo11


Εκτέλεση :
 Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη με το λάδι και τη ζάχαρη για λίγα λεπτά μέχρι να αφρατέψουν . Τότε αρχίζουμε να προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά . Όταν ενσωματωθούν και τα τέσσερα αυγά , προσθέτουμε το ξύσμα και τις βανίλιες . Βάζουμε το μίξερ στην πιο χαμηλή σκάλα και προσθέτουμε το 1/3 από τη φαρίνα και το μπέικιν . Συνεχίζουμε προσθέτοντας το επιδόρπιο γιαουρτιού και το χυμό λεμονιού. Τώρα σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε διαδοχικά  την υπόλοιπη φαρίνα ανακατεύοντας με μια σπάτουλα μέχρι να ενωθούν τα υλικά . Αδειάζουμε το μίγμα σε καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο , στην κάτω σχάρα για 55 λεπτά . Όταν ψηθεί περιμένουμε για λίγο να κρυώσει ελαφρά και το ξεφορμάρουμε με προσοχή πάνω σε μια σχάρα για να στεγνώσει . Το αναποδογυρίζουμε τότε στην πιατέλα , το πασπαλίζουμε με άχνη και χρωματιστή τρούφα , το κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε!


Καλή επιτυχία!

 

http://tasteoflife.com.gr/index.php/en/keik/1387-aplo-aromatiko-keik-lemoni

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *