fineti

Υλικά 

  • 1 συσκευασία ζελέ λεμόνι
  • 1 ποτήρι ζεστό νερό
  • ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι
  • 1 κουτί γάλα εβαπορέ light (στο ψυγείο από την προηγούμενη μέρα)
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 20 σαβουαγιάρ
  • 2 κούπες γάλα
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 2 παστέλια αμυγδάλου χοντροκοπανισμένα για το πασπάλισμα

 

Δες πως γίνεται !

  1. Διαλύουμε  το ζελέ λεμόνι στο ζεστό νερό. Μόλις γίνει χλιαρό προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού.
  2. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το γάλα μέχρι να πήξει και προσθέτουμε εναλλάξ, χτυπώντας, τη ζάχαρη και το ζελέ.
  3. Βουτάμε τα σαβουαγιάρ στο γάλα και το κονιάκ (όχι να μουλιάσουν) και τα στρώνουμε σε φόρμα που ανοίγει με αποσπώμενο πάτο.
  4. Στρώνουμε πάνω από τα σαβουαγιάρ την κρέμα και βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο να παγώσει.
  5. Μόλις η τούρτα παγώσει και σταθεροποιηθεί η κρέμα πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το παστέλι αμυγδάλου.

Με αγάπη
Mamatsita & Κλειώ

http://mamatsita.com/2017/04/23/tourta-lemoni/

τούρτα λεμόνι

 

 

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.