
Υλικά
- 1 συσκευασία ζελέ λεμόνι
- 1 ποτήρι ζεστό νερό
- ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι
- 1 κουτί γάλα εβαπορέ light (στο ψυγείο από την προηγούμενη μέρα)
- 1 κούπα ζάχαρη
- 20 σαβουαγιάρ
- 2 κούπες γάλα
- 1 σφηνάκι κονιάκ
- 2 παστέλια αμυγδάλου χοντροκοπανισμένα για το πασπάλισμα
Δες πως γίνεται !
- Διαλύουμε το ζελέ λεμόνι στο ζεστό νερό. Μόλις γίνει χλιαρό προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού.
- Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το γάλα μέχρι να πήξει και προσθέτουμε εναλλάξ, χτυπώντας, τη ζάχαρη και το ζελέ.
- Βουτάμε τα σαβουαγιάρ στο γάλα και το κονιάκ (όχι να μουλιάσουν) και τα στρώνουμε σε φόρμα που ανοίγει με αποσπώμενο πάτο.
- Στρώνουμε πάνω από τα σαβουαγιάρ την κρέμα και βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο να παγώσει.
- Μόλις η τούρτα παγώσει και σταθεροποιηθεί η κρέμα πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το παστέλι αμυγδάλου.
Με αγάπη
Mamatsita & Κλειώ
http://mamatsita.com/2017/04/23/tourta-lemoni/