Creta Carob
    • Συστατικά

  • 250 γρ λευκή σοκολάτα κουβερτούρα ΙΟΝ

  • 60 γρ βούτυρο

  • 40 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά ζωική

  • Ξύσμα από 1 τεμάχιο λεμόνι

  • Λίγο αλάτι

  • Για το ντεκόρ θα χρειαστούμε

  • 200 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική

  • Λίγο κίτρινο βρώσιμο χρώμα ζαχαροπλαστικής σε υγρή μορφή

  • Θα χρειαστούμε επιπλέον: Κάδο του μίξερ, σύρμα του μίξερ, λεκάνη, κατσαρόλα, κατσαρολάκι, σύρμα, ταψάκι.

Οδηγίες

  • 1.Τοποθετούμε την κρέμα γάλακτος στο κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να γίνει σαντιγί (μισοχτυπημένη όπως ένα γιαούρτι). Τοποθετούμε για 5 λεπτά στο ψυγείο.

  • 2.Ψιλοκόβουμε την λευκή σοκολάτα κουβερτούρα ΙΟΝ και την τοποθετούμε σε μια λεκάνη και σε μπεν μαρί έτσι ώστε να λιώσει.

  • 3.Λιώνουμε σε κατσαρολάκι το βούτυρο.

  • 4.Προσθέτουμε το λιωμένο αλλά κρύο βούτυρο μέσα στην λεκάνη με την επίσης λιωμένη αλλά χλιαρή λευκή σοκολάτα κουβερτούρα ΙΟΝ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν πολύ καλά τα 2 υλικά μεταξύ τους.

  • 5.Στη συνέχεια προσθέτουμε την μισοχτυπημένη σαντιγί και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθεί και αυτή με τα υπόλοιπα υλικά.

  • 6.Τέλος προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και το αλάτι και ομογενοποιούμε ανακατεύοντας με το σύρμα πλήρως.

  • 7.Ρίχνουμε το μίγμα μέσα σε ένα ταψάκι και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 4 – 5 ώρες περίπου.

  • 8.Στη συνέχεια με ένα κουτάλι και αφού το μίγμα για τα τρουφάκια έχει σταθεροποιηθεί, παίρνουμε κάποια ποσότητα κατά βούληση και στη συνέχεια πλάθουμε με τα χέρια μπαλάκια. Τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά περίπου.

  • 9.Στην συνέχεια τυλίγουμε ένα-ένα τρουφάκι μέσα στην χρωματισμένη κίτρινη ζάχαρη.

  • 10.Αποσύρουμε με ένα πιρούνι και τοποθετούμε σε σκεύος της αρεσκείας μας.

Σχετικά με το Σεφ

Μιχάλης Σαράβας

Μιχάλης Σαράβας   Έχει τελειώσει τη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων στην Ανάβυσσο στην ειδικότητα του pastry chef (ζαχαροπλάστη και αρτοποιού). Έχει συμμετάσχει σε πρόγραμμα μετεκπαίδευσης στην Γαλλία-Παρίσι όσο αφορά την ειδικότητα Pastry and Bakery …

Περισσότερα για τον σεφ…

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *