Creta Carob
BOLERO-BIODIET

Υλικά:

  • 500 ml νερό
  • 200γρ. ζάχαρη
  • 100γρ. ηλιέλαιο
  • 200γρ. σιμιγδάλι χοντρό
  • 3 κ.σ φιστίκι αιγίνης αλεσμένο σε σκόνη


Για τη σως:

  • 1 κουβερτούρα NESTLE DESSERT (200 γρ.)
  • Ξύσμα από μισό λεμόνι
  1. Σε ένα κατσαρολάκι ρίξτε το νερό με την ζάχαρη και τοποθετείστε το σε μέτρια φωτιά. Αφήστε να βράσει μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη.
  2. Βάλτε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ρίξτε μέσα το ηλιέλαιο και το σιμιγδάλι . Με μια κουτάλα ανακατέψτε συνέχεια μέχρι το σιμιγδάλι να πάρει απαλό καφέ χρώμα.
  3. Ρίξτε το σιρόπι μόνο μιας μέσα στην κατσαρόλα με το καβουρδισμένο σιμιγδάλι προσεχτικά έχοντας μακριά το πρόσωπο σας από την εστία.
  4. Χαμηλώστε την εστία στο ελάχιστο και ανακατέψτε μέχρι να δημιουργηθεί ένας πηκτός χυλός.
  5. Αδειάστε μέσα το τριμμένο φιστίκι και φορμάρετε τον χαλβά σε ατομικά κουπάκια ή σε κάποιο τετράγωνο τσέρκι. Αφήστε εκτός ψυγείου μέχρι να πέσει η θερμοκρασία του.
  6. Κόψτε τη κουβερτούρα σε κομματάκια και λιώστε τη για 2 λεπτά σε ένα γυάλινο μπολ στo φούρνο μικροκυμάτων στα 500W (μεσαία ένταση).
  7. Απλώστε την σως επάνω από τον χαλβά ή σερβίρετε χωριστά.
  8. Γαρνίρετε με το ξύσμα λεμονιού.

 

 

https://www.glikessintages.gr/syntagi/xalvas-simigdalenios-nistisimos

 

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *