Creta Carob
BOLERO-BIODIET
Χρόνος παρασκευής45 λεπτά

Χρόνος προετοιμασίας150 λεπτά

Σερβίρει10 άτομα

Βαθμός δυσκολίαςμέτρια

Υλικά

½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 γρ. Βούτυρο Aγελάδος Χωριό (ή Βούτυρο Ελαφρύ soft Χωριό) σε θερμοκρασία δωματίου
2 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
νερό (όσο χρειαστεί)

Για τη γέμιση:
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1 σφηνάκι limoncello
χυμό από 1 λεμόνι
350 γρ. νερό
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ

 

εκτέλεση

  1. Σε ένα μίξερ, ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε για 30 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια προσθέτουμε το Βούτυρο Aγελάδος  Χωριό ή Βούτυρο Ελαφρύ soft Χωριό, κομμένο σε μικρά κυβάκια.
  2. Χτυπάμε καλά το μίγμα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ανακατευτούν τα υλικά και να φαίνεται σαν σβολιασμένο. Προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα έως ότου η ζύμη γίνει ένα λείο και ομοιογενές μίγμα. Σε περίπτωση που σφίξει πολύ, προσθέτουμε λίγο νερό.
  3. Κάνουμε τη ζύμη μια μπάλα, την τυλίγουμε σε διάφανη μεμβράνη κουζίνας και την αφήνουμε να ξεκουραστεί 1-2 ώρες στο κάτω μέρος του ψυγείου. Έπειτα, την ανοίγουμε σε φύλλο πάχους ½ περίπου εκατοστού και τη βάζουμε σε σκεύος τάρτας, το οποίο έχουμε βουτυρώσει με Βούτυρο Αγελάδος  Χωριό (ή Βούτυρο Ελαφρύ soft Χωριό).
  4. Σκεπάζουμε με λαδόχαρτο για να μην αρπάξει και ψήνουμε στο φούρνο για 30-45 λεπτά στους 180 C. Όταν είναι έτοιμη, την αναποδογυρίζουμε για να ξεφορμάρει και τη βάζουμε σε πιατέλα.
  5. Ετοιμάζουμε τη γέμιση: Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη, το limoncello, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τα αρώματα να ωριμάσουν για τουλάχιστον ½ ώρα.
  6. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό, διαλύουμε το κορν φλάουρ και το ζεσταίνουμε.
  7. Προσθέτουμε το μίγμα των λεμονιών που ετοιμάσαμε στο βήμα 5. Ανακατεύουμε συνέχεια και μόλις πήξει καλά, το αδειάζουμε μέσα στην τάρτα που ψήσαμε προηγουμένως. Η τάρτα μας είναι έτοιμη.

Σημείωση: Προαιρετικά, χτυπάμε 3 ασπράδια αυγού σε σφιχτή μαρέγκα μαζί με 2 κουταλιές άχνη ζάχαρη και διακοσμούμε τη λεμονόπιτά μας στο επάνω μέρος. Δείτε  πως φτιάχνουμε την τέλεια μαρένγκα στο : http://www.minervahorio.gr/el/pos-na-ftiaxoume-tin-telia-maregka/

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *