Ζουμερό κέικ λεμόνι από τον Στέλιο Παρλιάρο και τις “Γλυκές Αλχημείες” !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

ΖΟΥΜΕΡΟ ΚΕΙΚ ΛΕΜΟΝΙ

2λεμόνια
175γρ. βούτυρο λιωμένο
350γρ.ζάχαρη άχνη
3 αβγά
90γρ.αμύγδαλο σε σκόνη
200γρ.αλεύρι
2κουτ.του γλυκού μπέικιν πάουντερ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Πλένουμε τα λεμόνια και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό σε μέτρια φωτιά για 30λεπτά.Αφήνουμε να κρυώσουν και τα κόβουμε σε κομμάτια,τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ.Προσθέτουμε το βούτυρο τη ζάχαρη τα αβγά τα αμύγδαλα.Στο τέλος το αλεύρι και το μπέικιν έως ότου γίνει μια ωραία μαλακή ζύμη.Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα του κέικ διαμέτρου 24εκ.και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160βαθ.για 1ώρα.Αφήνουμε μέσα στη φόρμα για 10λεπτά και ξεφορμάρουμε.

ΖΟΥΜΕΡΟ ΚΕΙΚ ΛΕΜΟΝΙ  2λεμόνια
175γρ. βούτυρο λιωμένο
350γρ.ζάχαρη άχνη
3 αβγά 
90γρ.αμύγδαλο σε σκόνη
200γρ.αλεύρι
2κουτ.του γλυκού μπέικιν πάουντερ  ΕΚΤΕΛΕΣΗ  Πλένουμε τα λεμόνια και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό σε μέτρια φωτιά για 30λεπτά.Αφήνουμε να κρυώσουν και τα κόβουμε σε κομμάτια,τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ.Προσθέτουμε το βούτυρο τη ζάχαρη τα αβγά τα αμύγδαλα.Στο τέλος το αλεύρι και το μπέικιν έως ότου γίνει μια ωραία μαλακή ζύμη.Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα του κέικ διαμέτρου 24εκ.και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160βαθ.για 1ώρα.Αφήνουμε μέσα στη φόρμα για 10λεπτά και ξεφορμάρουμε.
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *