Μανταρινάτο με 3 μόνο υλικά, από την Βίκυ Χατζηβασιλείου και το omorfamystika.gr!

Εύκολο κέρασμα για τις μέρες αυτές. O φλοιός του μανταρινιού έχει θεραπευτικές ιδιότητες ενώ διευκολύνει την πέψη.

Θα χρειαστείτε:

10 μεγάλα μανταρίνια ή κλημεντίνες
1 κιλό αμυγδαλόψυχα
650 γρ. Ζάχαρη

 Άχνη ζάχαρη για το τέλος

Οδηγίες

Βγάζετε τη φλούδα των μανταρινιών. Τη βράζετε ώσπου να μαλακώσει (γύρω στα 10 λεπτά) και την περνάτε από τη μηχανή του πουρέ. Χοντροτρίβετε τα αμύγδαλα στο μούλτι.

Βάζετε σε κατσαρόλα τις πολτοποιημένες  φλούδες, τα αμύγδαλα και τη ζάχαρη. Ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να αρχίσει να ξεκολλάει από τις άκρες της κατσαρόλας. Αποσύρετε από τη φωτιά.

Αφού κρυώσει το πλάθετε σε μπαλίτσες ίσα με ένα καρύδι και τις βάζετε σε λαδόκολλα. Τα κυλάτε σε άχνη ζάχαρη και τα βάζετε ξανά σε λαδόκολλα να στεγνώσουν. Τα μεταφέρετε σε πιατέλα.

https://tinyurl.com/yxkcgsv6



9 απαντήσεις στο “Μανταρινάτο με 3 μόνο υλικά, από την Βίκυ Χατζηβασιλείου και το omorfamystika.gr!”

  1. Ο/Η Κατερινα λέει:

    ΄Οταν βράζουν οι φλούδες μετά αλέθονται με το νερό που έχουν βράσει ή στραγγίζονται? Μήπως θα είναι λίγο πικρά? ευχαριστώ

    • Ο/Η sokolata λέει:

      Ναι, πιστεύω έχεις δίκιο Κατερίνα. Καλύτερα να τις στραγγίξεις η να κρατήσεις ελάχιστο νερό, όσο χρειάζεται για να αλεστούν..

  2. Ο/Η despina Par λέει:

    To 1k αμυγδαλα τι ειναι?κιλο η κουπα?

  3. Ο/Η Popi λέει:

    650 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική ή άχνη ; Μπερδεύτηκα με το :”ζάχαρη άχνη ζάχαρη.”

    • Ο/Η sokolata λέει:

      Στο μίγμα χρησιμοποιούμε κρυσταλλική ζάχαρη. Την άχνη την χρησιμοποιούμε στο τέλος για να τα κυλίσουμε μέσα. 🙂

  4. Ο/Η Aris Makris λέει:

    Μπορούμε να αλλάξουμε την ζάχαρι με στέβια η καστανή ?
    ευχαριστώ.

    • Ο/Η sokolata λέει:

      Υποθέτω ναι, αλλά θέλει προσοχή στις αναλογίες ειδικά με την στέβια θα χρειαστεί να βάλεις λιγότερη από τη ζάχαρη. Ακολούθησε τις οδηγίες της συγκεκριμένης στέβιας που θα χρησιμοποιήσεις για το πόσο αναλογεί με την λευκή ζάχαρη. Ωραία η ιδέα και για την καστανή , όμως κι εδώ χρειάζεται νομίζω λιγότερη. Μπορείς ομως να πειραματιστείς φτιάχνοντας το μίγμα , δηλαδή να προσθέσεις λίγη λίγη και να δοκιμάσεις το μίγμα σου αν είναι καλό. 🙂 Καλή επίτυχία! 🙂

  5. Ο/Η Φροσω κοκκα λέει:

    Πολυ καλο ειναι το.μανταρινη και γλυκο και νοστημο εχω φαι τετχιο γλυκο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *