Μαρµελάδα φράουλα µε µήλο, από την Αργυρώ μας!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Τι καλύτερο από το να ξεκινάτε το πρωινό σας με σπιτική μαρμελάδα;

 

 

Υλικά συνταγής

2 κιλά φράουλες, ώριμες και γερές

1 μήλο τριμμένο

1½ κιλό ζάχαρη 1 λεμόνι (χυμός)

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 
Εκτέλεση
1. Πλένουμε τις φράουλες, αφαιρούμε τα κοτσάνια, τις κόβουμε σε κομμάτια και τις βάζουμε σε κατσαρόλα με χοντρή βάση. Ρίχνουμε τη ζάχαρη σε στρώσεις (φράουλες – ζάχαρη). Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την αφήνουμε μία νύχτα στο ψυγείο.
2. Την επομένη τρίβουμε μέσα στη φράουλα το μήλο και βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Μόλις πάρει βράση το γλυκό, ξαφρίζουμε και αφήνουμε τη μαρμελάδα να δέσει.
3. Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Όταν η μαρμελάδα θα αφήνει πια στρώση στην ανάποδη μεριά της κουτάλας είναι έτοιμη, οπότε την αποσύρουμε από τη φωτιά.
4. Μοιράζουμε την καυτή μαρμελάδα μέσα σε επίσης καυτά, καλά αποστειρωμένα βάζα.
5.  Στη συνέχεια τα σφραγίζουμε. Τα αναποδογυρίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

 

 
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 30 λεπτά

 

http://www.argiro.gr/Recipe/%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%B5%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CF%86%CF%81%CE%AC%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B1-%CE%B5-%CE%AE%CE%BB%CE%BF

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *