VIAP-MENTEL(June2017-gif)(εσωτερικές)
fineti

Δεν τρελαίνομαι για μαρμελάδες, γενικά το πρωινό μου σπάνια θα είναι κάτι γλυκό. Και σε γεύσεις θα περιοριστώ σε φράουλα, μύρτιλο, φρούτα του δάσους..μέχρι εκεί! Ο λόγος που έφτιαξα αυτή την υπέροχη μαρμελάδα φράουλα είναι για να τη χρησιμοποιήσω σε άλλες συνταγές. Όταν μπορείς να έχεις σπιτική μαρμελάδα με βιολογικές φράουλες, χωρίς ζάχαρη και άλλα χημικά συστατικά, έτοιμη σε μόλις 10 λεπτά, γιατί να πάρεις έτοιμη?

Υλικά:
– 500 γρ φράουλες
– 1 κ.σ σπόρους chia (προεραιτικά)
– 50 γρ σιρόπι αγαύης ή μέλι που δεν έχει έντονη γεύση (ή περισσότερο)

Εκτέλεση:
1. Πλένουμε τις φράουλες και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια

2. Σε δυνατή φωτιά, χωρίς να προσθέσουμε κάτι αφήνουμε τις φράουλες να βράσουν και τις πατάμε με το ειδικό εργαλείο που κάνουμε πουρέ. Εναλλακτικά πατάμε με μια ξύλινη κουτάλα

 

 

3. Αφήνουμε να βράσει για 5- 7 λεπτά και ανακατεύουμε ώστε να μην πιάσει στην κατσαρόλα. Προσοχή γιατί πιτσιλάει.

4. Στα 10 λεπτά, η μαρμελάδα θα είναι έτσι. Προσωπικά, προτιμώ να είναι αρκετά λεπτόρευστη

 

5. Προεραιτικά προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας σπόρους chia και αγαύη. Δεν το κάνω για να σφίξει και άλλο η μαρμελάδα αλλά γιατί θέλω να εντάξω στην διατροφή μου τους σπόρους  chia.

 

6. Όσο είναι ακόμη ζεστή, την τοποθετούμε σε βάζο, κλείνουμε καλά το καπάκι και αφήνουμε ανάποδα ώστε να κλείσει αεροστεγώς

 

 
Tips
– Αν κλείσετε αεροστεγώς το καπάκι (όπως υποδείκνυω παραπάνω), η μαρμελάδα θα διατηρηθεί και ένα χρόνο, μέχρι την επόμενη φορά δηλαδή που θα ξαναφτιάξετε!Για να σιγουρευτείτε ότι έχει κλείσει αεροστεγώς, μετά από αρκετές ώρες που την έχετε αφήσει ανάποδα, την γυρίζετε από την σωστή μεριά και θα πατήσετε στοκέντρο, στο καπάκι. Δε θα πρέπει να βυθίζεται..έτσι θα έχετε βεβαιωθεί ότι όλα πήγαν καλά
– Αν πολλαπλασιάσετε τις ποσότητες, θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος μαγειρέματος, να χαμηλώσετε τη φωτιά και αρκετά βαθιά κατσαρόλα, γιατί όπως λέω και πιο πάνω πιτσιλάει αρκετά

 

http://healthy-and-delicious-recipes.blogspot.gr/2017/05/marmelada-fraoula-xwris-zaxari.html#more

 

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.