Bolero-Biodiet

Υλικά

1 1/2 κιλό νεκταρίνια
1 κιλό ζάχαρη
3-4 φύλλα αρμπαρόριζας
2 κούπες νερό
χυμό ενός λεμονιού

Εκτέλεση

Πλένουμε τα νεκταρίνια και πετάμε τα κουκούτσια τους.Δεν αφαιρούμε τη φλούδα τους..
Σε μεγάλη και πλατιά κατσαρόλα, βάζουμε τα φρούτα με τη ζάχαρη και το νερό να βράσουν σε μέτρια θερμοκρασία.
Αφαιρούμε τον αφρό που σχηματίζεται με μια τρυπητή κουτάλα,προσέχοντας μη πετάμε και σιρόπι..
Περίπου σε 30 λεπτά με συχνό ανακάτεμα με ξύλινη κουτάλα, τα φρούτα έχουν μαλακώσει και κοντεύουν να δέσουν.
Με ένα mini pimer, πολτοποιούμε τα νεκταρίνια όσο επιθυμούμε και προσθέτουμε την αρμπαρόριζα.
Αφήνουμε να δέσει η μαρμελάδα, όχι πολύ γιατί όσο κρυώνει πήζει περισσότερο, και αφαιρούμε την αρμπαρόριζα.
Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.
Βάζουμε καυτή τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα και φυλάσσουμε στο ντουλάπι ή στο ψυγείο μας.

καλή επιτυχία <3

 

https://www.facebook.com/cookingwithL/photos/a.1025292047505780.1073741917.664704013564587/1677018388999806/?type=3&notif_t=notify_me_page&notif_id=1503729328840162

 

 

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.