Creta Carob
BOLERO-BIODIET

Η παρασκευή μαρμελάδας είναι για μένα μια μαγική ιεροτελεστία που ανακάλυψα πριν 4 χρόνια! Λατρεύω αυτή την διαδικασία παρά την φασαρία που έχει. Με χαλαρώνει να συλλέγω τον καρπό που μου χαρίζει η φύση, να τον πλένω, να τον κάνω μαρμελάδα κ να γεμίζω τον τόπο με βαζάκια! Νιώθω ότι με αυτό τον τρόπο αιχμαλωτίζω το άρωμα του φρούτου για να μας συντροφεύσει μήνες μετά, όταν θα έχει αλλάξει η εποχή κ θα ανοίξουμε το βαζάκι. Ε, ναι, το παραδέχομαι, συγκινούμαι, όταν ανοίγω μες στο καταχείμωνο το βάζο με την μαρμελάδα βερίκοκο κ μοσχοβολά καλοκαιράκι! (δεν θέλω κοροιδίες, είμαι καρκινάκι κ συγκινούμαι εύκολα, εντάξει;). Επίσης, μαρμελάδα κάνω μόνο με καρπό από δικά μας δέντρα ή από πεσκέσι. Ποτέ αγοραστό!

Πρόσφατα λοιπόν σκεφτόμουν να πειραματιστώ με εκδοχή μαρμελάδας χωρίς ζάχαρη. Μετά κ από δική σας προτροπή αποφάσισα να δοκιμάσω να φτιάξω μαρμελάδα βερίκοκο με στέβια. Έγινε νόστιμη, έμεινα ικανοποιημένη. Για να είμαι 100% ειλικρινής, προτιμώ αυτή με την ζάχαρη, αλλά για όσους την αποφεύγουν είτε λόγω δίαιτας, είτε λόγω διαβήτη θεωρώ ότι είναι μια πολύ καλή λύση.

Σας φιλώ γλυκά κ σας εύχομαι να έχετε μια όμορφη εβδομάδα! Μουάτς!

Μαρμελάδα βερίκοκο χωρίς ζάχαρη

Μαρμελάδα βερίκοκο χωρίς ζάχαρη

Υλικά για 2 μικρά βαζάκια:
1 κιλό βερίκοκα (χωρίς κουκούτσια)
7 κ.σ. στέβια με αναλογία 1/3
1 κ.γ. αγάρ αγάρ
1 κ.σ. χυμός λεμονιού
2-3 φύλλα αρμπαρόριζα

Μαρμελάδα βερίκοκο χωρίς ζάχαρη

Μαρμελάδα βερίκοκο χωρίς ζάχαρη

Εκτέλεση:

Πλένω τα βερίκοκα, βγάζω τα κουκούτσια κ τα κόβω σε κομματάκια.Τα τοποθετώ σε μια μεγάλη κατσαρόλα μαζί με την αρμπαρόριζα κ τα βάζω στη φωτιά. Όταν αρχίζουν να βράζουν, χαμηλώνω την φωτιά κ αφήνω να σιγοβράσουν ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα. Μετά από 15 λεπτά προσθέτω το αγάρ αγάρ κ ανακατεύω να διαλυθεί. Όταν η μαρμελάδα αρχίζει να πήζει, αφαιρώ τα φύλλα κ ρίχνω την στέβια κ τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύω και μετά από λίγο αποσύρω από τη φωτιά. Μην περιμένετε να πήξει πολύ. Εξάλλου, θα πήξει κ μέσα στα βαζάκια. Τοποθετώ την καυτή μαρμελάδα σε ζεστά αποστειρωμένα βαζάκια και τα γυρνώ ανάποδα. Καλή σας απόλαυση!

Σημ. Το αγάρ-αγάρ  είναι μια σκόνη που παράγεται από φύκια και χρησιμοποιείται στη ζαχαροπλαστική για να αντικαθιστά τη ζελατίνη. Θα το βρείτε σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα.

Μαρμελάδα βερίκοκο χωρίς ζάχαρη

Μαρμελάδα βερίκοκο χωρίς ζάχαρη

http://theveggiesisters.gr/marmelada-verikoko-xwris-zahari/

Sugarfree apricot jam

 

Good morning, dear friends! I am a huge jam fan! I love spreading them on good quality bread and I really enjoy them. My favourite jam is made with apricots. When I make this jam, I feel like capturing the taste of summer in a jar! This time I wanted to healthify it by using an alternative sweetener and make it sugarfree. So I opted for stevia. I liked the result although to be 100% honest with you, I prefer the sugar version. But for those who avoid sugar for health/diet reasons (such as diabetes) I think it is a brilliant choice and I am sure they will enjoy it.

Happy new week everyone!

Μαρμελάδα βερίκοκο χωρίς ζάχαρη

Μαρμελάδα βερίκοκο χωρίς ζάχαρη

Ingredients (yields 2 small jars):
1 kg apricots (without kernels)
7 Tbsp stevia (1/3)
1 tsp agar agar
1 Tbsp lemon juice
2-3 pelargonium leaves

Μαρμελάδα βερίκοκο χωρίς ζάχαρη

Μαρμελάδα βερίκοκο χωρίς ζάχαρη

Instructions:

Wash, depit and chop apricots. Place them in a large pot and bring them to a boil on medium heat and keep stirring with a wooden laddle. After 15 minutes add stevia and then agar agar. Stir well. When jam starts to get thick, pour lemon juice and stir for a while. Remove from heat and empty hot jam in sterilised jars. Turn them upside down. When open, store in the fridge. Enjoy! .

Μαρμελάδα βερίκοκο χωρίς ζάχαρη

Μαρμελάδα βερίκοκο χωρίς ζάχαρη

http://theveggiesisters.gr/sugarfree-apricot-jam/

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *