Μιλφέιγ με φράουλες από την Ηλιάννα και τις “Μαγειρικές Διαδρομές” !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Είναι τόσο εύκολη, όσο εύκολα τρώγεται! H  δε κρέμα ζαχαροπλαστικής είναι μια βασική κρέμα που χρησιμοποιούμε πολύ συχνά στα γλυκά μας.

Για το φύλλο

  • 2 φύλλα σφολιάτας ή τρία φύλλα έτοιμα φύλλα σφολιάτας ψημένα
  • Λίγο βούτυρο για το άλειμμα της σφολιάτας
  • 1 κούπα κρέμα γάλακτος χτυπημένη με 2κ.σ. ζάχαρη άχνη και μία βανίλια
  • Ζάχαρη άχνη (προαιρ.)

Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής

  • 4 κ.σ. corn flour
  • Μισή κούπα ζάχαρη
  • Λίγο αλάτι
  • 2 βανίλιες ή φασόλι βανίλια
  • 2 κούπες γάλα
  • 2-4 κροκάδια αυγών
Οδηγίες

 

 

        

Για το φύλλο

  1. Σε λαδωμένο ταψί του φούρνου, απλώνουμε τη σφολιάτα  και την αλείφουμε με το βούτυρο και λίγη κρυσταλλική ζάχαρη αν θέλουμε.
  2. Τρυπάμε καλά την επιφάνεια της με πιρούνι για να μη φουσκώσει.
  3. Ψήνουμε στον αέρα στους 250ο 10 λεπτά. Μετά χαμηλώνουμε στους 150ο για άλλα 30με 35 να στεγνώσει καλά.
  4. Αφήνουμε να κρυώσει και τετραγωνίζουμε τα φύλλα. Τα κομμάτια που περισσεύουν θα αποτελέσουν το τρίτο φύλλο της τούρτας μας.

Για την κρέμα

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

  1. Σε κατσαρόλα ανακατεύω το κορν φλάου, ζάχαρη, αλάτι, βανίλια, κροκάδια και ¼ κούπας γάλα.
  2. Βράζουμε το υπόλοιπο  γάλα (με τη βανίλια φασόλι, αν χρησιμοποιήσουμε) και το ρίχνουμε μονομιάς  στην κατσαρόλα που έχουμε βάλει πάνω σε χαμηλή φωτιά, για να βράσει και ανακατεύουμε συνεχώς  μέχρι να πήξει το μείγμα.
  3. Αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια ανακατεύουμε χτυπώντας στο μίξερ την κρέμα με τη μισή σαντιγί και έτσι παίρνουμε ένα αφράτο μείγμα.

Συναρμολόγηση

Σαν τούρτα

  • Βάζουμε ένα φύλλο σφολιάτας σε πιατέλα και πάνω τη μισή κρέμα.
  • Ξανά φύλλο και την υπόλοιπη κρέμα. Τέλος το τρίτο φύλλο και πάνω θα βάλουμε την υπόλοιπη σαντιγί και θα στολίσουμε με φράουλες και ζάχαρη άχνη.

Σε ποτήρια

  • Για μπουφέ μια καλή ιδέα είναι να τρίψουμε σφολιάτα σε ποτήρια, πάνω κρέμα και τέλος σαντιγί και στολίζουμε με φρούτα ή σιρόπι ή άχνη και κανέλα … ..
  • Επίσης μπορούμε να μη βάλουμε στα ποτήρια σφολιάτα και να βάλουμε μόνο κρέμα-σαντιγί, φρούτα ή γλυκό κουταλιού.

 

Λίγα μυστικά ακόμα
  • Το φύλλο σφολιάτας το φτιάχνουμε ή το παίρνουμε έτοιμο από το  s/m.
  • Μπορούμε να φτιάξουμε και έτοιμη κρέμα ζαχαροπλαστικής «Γιώτης», αλλά εγώ σας δίνω τη γαλλική εκδοχή.

Δείτε αναλυτικά την συνταγή με φωτογραφίες στο :

 http://mageirikesdiadromes.gr/recipes/milfeig-me-fraoyles.html

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *