Υπέροχες τηγανιτές ροδέλες μήλου από το Sidagi.gr!!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
http://www.sidagi.gr/section/gluka/content/tiganites-rodeles-milou

Νόστιμο και πρωτότυπο γλυκό για τους μικρούς μας φίλους και όχι μόνο!

Υλικά
Για 4-6 άτομα

1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι γιαούρτι
1 μεγάλο αυγό
6 μήλα κομμένα σε φέτες πάχους 1 εκ.
Ξλιέλαιο για το τηγάνισμα
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 έως 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα

Εκτέλεση

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Σε ένα μικρό μπολ χτυπήστε ελαφρά μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και αφήνετε στην άκρη.
Σε ξεχωριστό μπολ χτυπήστε μαζί το γιαούρτι και το αυγό. Χτυπήστε ελαφρά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

Χτυπάμε μείγμα του γιαουρτιού μαζί στο μείγμα αλευριού και αφήνετε στην άκρη.
Με το ειδικό εργαλείο αφαιρείτε τα κουκούτσια από τα μήλα και μετά με ένα λεπτό μαχαιράκι τα ξεφλουδίζετε. Στη συνέχεια τα κόβετε σε φέτες 1 εκ.
Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Βουτήξτε τα δαχτυλίδια μήλο στο μείγμα που φτιάξατε και ρίξτε τα στο τηγάνι ανά 2 φέτες μήλου τη φορά και τηγανίζετε μέχρι να πάρουν χρώμα για περίπου 3 – 4 λεπτά γυρίζοντας τα μια φορά από την άλλη πλευρά.
Σε ένα μπολ ανακατέψτε τη ζάχαρη μαζί με τη κανέλα Ανακατεύουμε καλά.
Στη συνέχεια βάζετε τις τηγανιτές ροδέλες μήλου μέσα στο μείγμα κανέλας – ζάχαρης και απλώνετε το μείγμα μέχρι να καλυφθεί από την ζάχαρη και την κανέλα.
Σερβίρετε αμέσως.

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *