Αχλαδόπιτα, απ΄την ανάποδη, από την αγαπημένη Mamatsita!
Αντί λοιπόν για μηλόπιτα… αχλαδόπιτα απ’ την ανάποδη!!!
Ίδια υπόλοιπα υλικά, ίδια διαδικασία.
Αγαπήθηκε το ίδιο με την μηλόπιτα. Για αυτό, αν ξεμείνεις (λέω εγώ τώρα) καμιά φορά από μήλα… βάλε σε εφαρμογή το σχέδιο Β και δικαιολόγησε περίτρανα τη λαϊκή ρήση, «το καλό το παλικάρι, ξέρει κι άλλο μονοπάτι»!!!Για να φτιάξεις την αχλαδόπιτα απ’την ανάποδη θα χρειαστείς.
150 γρ βούτυρο κομμένο σε κομματάκια
½ κούπα καστανή ζάχαρη
½ κούπα λευκή ζάχαρη
2 κ γλ κανέλα
5-6 αχλάδια κομμένα σε βαρκούλες
4 αυγά
1 κούπα λευκή ζάχαρη
1 φακελάκι βανιλέτα ή βανίλια σε κάψουλες
2 κούπες φαρίνα
Βήμα πρώτο, ανάβεις το φούρνο.
Σε ένα πυρίμαχο σκεύος (εγώ χρησιμοποίησα ταρτιέρα) βάλε το βούτυρο και βάλτο στο φούρνο να λιώσει.
Βήμα δεύτερο.
Σ’ ένα μπολάκι ανακάτεψε την καστανή με την λευκή ζάχαρη και την κανέλα. Μόλις το βούτυρο λιώσει, ρίξε το μίγμα της ζάχαρης και στρώσε πάνω του τ’ αχλάδια. Η μυτερή άκρη του αχλαδιού να κοιτάει προς τη μέσα πλευρά του σκεύους.
Βήμα τρίτο.
Στον κάδο του μίξερ χτύπα τα 4 αυγά με τη 1 κούπα λευκή ζάχαρη και την βανιλέτα και στη συνέχεια πρόσθεσε τη φαρίνα.
Ρίχνεις αυτό το μίγμα πάνω από τ’ αχλάδια και ψήνεις στους 170 για 30-35 λεπτά ή μέχρι βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή.
Αφήνεις για λίγα λεπτά το σκεύος να κρυώσει, τοποθετείς πάνω του την πιατέλα που θα χρησιμοποιήσεις και το γυρίζεις ανάποδα.
Τσουπ, να σου κι ήρθαν από πάνω τ’ αχλαδάκια!!!Αυτό ήταν!!!
Απολαμβάνεις την «αχλαδόπιτα απ’ την ανάποδη» πασπαλίζοντας την με έξτρα κανελοζάχαρη (μας αρέσει να ακούμε το κρίτσι-κρίτσι) ή με ζάχαρη άχνη (μπερδεμένη με λίγη κανέλα μέσα).
Καλή επιτυχία
Με αγάπη
MamaTsita
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Αφήστε μια απάντηση