Creta Carob

Μου αρέσουν τα βρασμένα φρούτα που μοιάζουν λίγο με κομπόστα αλλά κρατάνε τη ζωντάνια τους!Θυμάσαι τα βρασμένα σε κρασί μήλα, γεμιστά με κρέμα μασκαρπόνε; Αν όχι, κάνε κλικ εδώ:

http://coolartisan.net/2014/12/22/spiced-red-wine-apples-with-vanilla-mascarpone-cream-recipe/

Αυτή η συνταγή με τα αχλάδια που ψήνονται μέσα σε υγρό κέικ σαν brownies ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά! Και πάει κάπως έτσι…

Υλικά

  • 1 λίτρο νερού
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • Γλυκάνισο 1 αστέρι
  • χυμό από 1/2 λεμόνι
  • 4-5 μεγάλα αχλάδια ή 6-7 μικράξεφλουδισμένα

 Για το κέικ

  • 150 γρ μαύρη σοκολάτα
  • 50 ml Amaretto
  • 120 γρ βούτυρο
  • 120 γρ ζάχαρη άχνη
  • 4 αυγά
  • 100 γρ αμύγδαλο τριμμένο στο μπλέντερ
  • 20 γρ αλεύρικοσκινισμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας κακάο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Almond, Chocolate, Pear Cake Recipe, συνταγή, κέικ, αχλάδι, αμύγδαλο, γλάσο λευκής σοκολάτας,Amaretto,κανέλα, Γαβριήλ Νικολαΐδης, coolartisan

 Εκτέλεση

Για τα αχλάδια

  • Βάζουμε το νερότη ζάχαρητην κανέλαγλυκάνισο και το χυμό λεμονιού σε μια μεγάληκατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει, ανακατεύοντας για να διαλυθεί η ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε τα αχλάδιαστη συνέχεια, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτάμέχρι τα αχλάδια να είναι σχετικά μαλακά.
  • Βγάζουμε τα αχλάδια από την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν και να στραγγίξουν.

Για το γλάσο

  • 60ml κρέμα γάλακτος
  • 40ml Amaretto
  • 100γρ λευκή σοκολάταψιλοκομμένο

 Για το κέικ

  • Καλύπτουμε ένα στρογγυλό ταψάκι με διάμτρο 23 εκ με λαδόκολλα.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC ή στους 160ºC στον αέρα.
  • Λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με το Amaretto σε ένα μικρό μπολ πάνω από μια κατσαρόλαμε νερό που σιγοβράζει και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λεία.
  • Την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
  • Σε ένα μπολ χτυπάτε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
  • Προσθέτουμε τα αυγάένα κάθε φοράχτυπώντας καλά όταν βάζουμε το επόμενο.
  • Ανακατεύουμε το μείγμα σοκολάτας.
  • Ανακατεύουμε τα αλεσμένα αμύγδαλατο αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ πολύ καλά με μια σπάτουλα.
  • Μεταφέρουμε το μίγμα στο ταψί.
  • Στήνουμε τα αχλάδια στο ταψί.
  • Ψήνουμε για περίπου 40-45 λεπτά (ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρήσε προθερμασμένο φούρνο.
  • Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

 Για το γλάσο

  • Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και το Amaretto και σε μια κατσαρόλα μέχρι να αρχίσεινα σιγοβράζει.
  • Κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  • Προσθέτουμε την τεμαχισμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα σιλικόνης.
  • Αναδεύουμε τη σοκολάτα έως ότου το μίγμα είναι εντελώς λείο.
  • Αφήστε το να κρυώσει ελαφράέτσι ώστε να γίνει λιγότερο ρευστό.
  • Απλώνουμε πάνω στο κέικ που έχει ήδη κρυώσει

Almond, Chocolate, Pear Cake Recipe, συνταγή, κέικ, αχλάδι, αμύγδαλο, γλάσο λευκής σοκολάτας,Amaretto,κανέλα, Γαβριήλ Νικολαΐδης, coolartisan

Ingredients

Pear

  • 1l water
  • 1 cup sugar
  • 1 cinnamon stick
  • 1 star anise
  • juice from 1/2 lemon
  • 5 big pears or 6-7 small ones, peeled and and core scooped out with a spoon, keep the stalks

Cake

  • 150g dark chocolate
  • 50ml Amaretto
  • 120g butter
  • 120g caster sugar
  • 4 eggs
  • 100g ground almond
  • 20g plain flour, sifted
  • 1 Tbsp cocoa
  • 1/2 tsp baking powder

Glaze

  • 60ml double cream
  • 40ml Amaretto
  • 100g white chocolate, chopped

Directions

Pears

  • Put the water, sugar, cinnamon stick, star anise and lemon juice into a big saucepan and bring to the boil, stirring to dissolve the sugar.
  • Add the pears, then cover and simmer for 10-15 miutes until the pears are just tender – poke them with a skewer or the tip of a knife.
  • Take the pears from the pan and let them cool.

Cake

  • Line a 23-cm springform pan with parchment paper. Preheat the oven to 180ºC/160ºC fan.
  • Melt the chocolate and Amaretto in a small heatproof bowl over a saucepan of simmering water until smooth. Cool slightly.
  • In a medium bowl beat the butter and sugar until light and fluffy.
  • Add eggs, one at a time, beating well after each addition.
  • Mix in the chocolate mixture.
  • Stir in ground almonds, flour, cocoa and baking powder and stir until smooth. Pour the mixture to the pan.
  • Arrange the pears in the pan, they should stand almost touching the bottom of the pan.
  • Bake for about 40-45 minutes (or until a toothpick inserted in comes out clean) in a preheated oven.
  • Remove from the oven and let it cool completely.

Glaze

  • Heat the cream and Amaretto in a medium pot until it starts to simmer.
  • Remove from the heat.
  • Add in the chopped chocolate.
  • Leave it for a minute to melt.
  • Stir the chocolate until the mixture is completely smooth.
  • Let it cool slightly, so it’s thicker. Pour over the cooled cake.

Recipe adopted by magdascauldron.com

Serve With Love

http://coolartisan.net/2015/01/30/almond-chocolate-pear-cake-recipe/

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *