Αχλάδια ποσέ με κόκκινο κρασί & Nέκταρ Σάμου από την Ρένα Κώστογλου και το koykoycook.gr!‏

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

500 ml κόκκινο  κρασί (όχι πολύ ξηρό)

250 ml Nectar  Σάμου η άλλο γλυκό κρασί(μαυροδάφνη κτλ)

4 αστεροειδείς γλυκάνισοι

φλούδα ενός πορτοκαλιού

8-10 σφικτά αχλάδια

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

χυμό από 2 πορτοκάλια

1 φλιτζάνι ζάχαρη

Βάλτε σε μια κατσαρόλα τα 4 πρώτα υλικά και βάλτε τα να βράσουν για 5 λεπτά

να εξατμισθεί το αλκοόλ από τα κρασιά.

Καθαρίστε τα αχλάδια αφήνοντας το κοτσάνι τους.

Κόψτε τα  λίγο από κάτω για να μπορούν τα αχλάδια να στέκονται όρθια όταν

τα σερβίρετε.

Βάλτε τα αχλάδια μέσα στην κατσαρόλα και σκεπάστε τα με ένα στρογγυλό

κομμάτι χαρτί ψησίματος.

Σιγοβράστε τα σε σιγανή φωτιά για περίπου 20 λεπτά.

Γυρίστε τα προσεκτικά(μια φορά) και από την άλλη μεριά για

να μαλακώσουν  ομοιόμορφα.

Βγάλτε τα με ένα τρυπητό και αφήστε τα να κρυώσουν καλά( ψυγείο).

Αφαιρέστε τους γλυκάνισους και τις φλούδες του πορτοκαλιού.

Ρίξτε μέσα στο ζουμί που έμεινε την ζάχαρη και τον χυμό των πορτοκαλιών.

Βράστε για 20 λεπτά (ελαφρύ σιρόπι).

Σερβίρετε τα αχλάδια σας περιχυμένα με το σιρόπι  τους .

Μπορείτε να προσθέσετε σαντιγί η μια μπάλα παγωτό καϊμάκι.

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ …
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)
 
 
 
http://koykoycook.gr/?p=2017812665607_684006831740168_507594241_n
 
 
 
12660336_684006811740170_1914060024_n
 
 

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *