Creta Carob
BOLERO-BIODIET

Υλικά

4-5 αχλαδια
2 αυγα
180 γρ.σοκοπαστα με stevia (βλ.συνταγή πιο κάτω)
180 γρ.βουτυρο becel
180 γρ.αμυγδαλοψυχα
100 γρ.αλευρι γ.ο.χ.
30 ml κονιακ
1/2 φλ.τσ. stevia κρυσταλικη
χυμο απο 1 λεμονι
2 κ.σ. φιλε αμυγδαλου

 

Εκτέλεση

Καθαριζουμε τα αχλαδια , τα κοβουμε σε λεπτες φετουλες και τα βαζουμε σε ενα μπολ με νερο και το χυμο του λεμονιου.
Χτυπαμε στο μιξερ τη ζαχαρη με το βουτυρο,προσθετουμε τα αυγα ,την αμυγδαλοψυχα, το αλευρι,το κονιακ χτυπωντας σε μετρια σκαλα .
Σε ενα μεγαλο μπολ ριχνουμε το μιγμα απο το μιξερ και τη σοκοπαστα και ανακατευουμε με απαλες κινησεις .
Ριχνουμε το μιγμα σε μια φορμα κεικ σιλικονουχα 24 εκ. και βαζουμε τις φετες αχλαδιου πανω στο μιγμα με τη σειρα .Αν δεν εχουμε σιλικονουχα φορμα βουτυρωνουμε μια απλη φορμα ,ριχνουμε λιγο αλευρι ,τιναζουμε να φυγει το περισειο και προσθετουμε το μιγμα .
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο 170 βαθμων για 45 λεπτα.
Σερβιρουμε ριχνοντας το φιλε αμυγδαλου απο πανω .

Σοκοπαστα 
6 κ.σ. κακαο
15 κ.σ. γαλα εβαπορε με λιγα λιπαρα
1 κ.γ.υγρη stevia

Ανακατευουμε σε ενα μπολ ολα τα υλικα μαζι για μερικα λεπτα μεχρι να εχουμε το αποτελεσμα που θελουμε .
Τη συνταγη για τη σοκοπαστα τη πηρα απο τη φιλη Μαρια Κουρτη απο την ομαδα Συνταγες για διαβητικους .

καλη επιτυχια!

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *