Creta Carob
BOLERO-BIODIET

Επειδή τα μπισκότα είναι αγαπημένα και μάλιστα μπορείς να τα φτιάξεις εύκολα και γρήγορα είπαμε να σας κάνουμε μια ιδιαίτερη συνταγή γεμιστών μπισκότων με μήλα . Ιδανικό σνακ για εσάς, τα παιδιά σας και τους φίλους σας.

Υλικά:

½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΑΦΟΙ ΚΕΡΑΜΑΡΗ ΜΑΝΝΑ
250γρ αλεύρι ολικής ΑΦΟΙ ΚΕΡΑΜΑΡΗ ΜΑΝΝΑ
150ml ηλιέλαιο
200ml χυμό μήλου
100γρ άχνη ζάχαρη ΑΦΟΙ ΚΕΡΑΜΑΡΗ ΜΑΝΝΑ
1 μήλο
λίγη κανέλα ΜΠΑΧΑΡ

Για το σερβιρισμα
100γρ σοκολατα
μαρμελαδα σμεουρο
φυστικοβούτυρο

Εκτέλεση:

Βάζεις ηλιέλαιο, χυμό μήλου και κανέλα στο μπολ και προσθέτεις τη ζάχαρη άχνη.Βάζεις το αλεύρι και ζυμώνεις. Πλάθεις τα μπισκότα. Με ένα ποτήρι κόβεις σε στρόγγυλο σχήμα , και με ένα μικρό καπάκι κάνεις την τρυπούλα μέσα. Κόβεις το μήλο σε ροδέλες και βάζεις πάνω στα μισά μπισκότα τα μήλα. Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο  στους 180 βαθμούς. Αφού ψηθούν βάζεις φυστικοβούτυρο σε ένα μπισκότο και στο άλλου που έχει μήλο βάζεις μαρμελάδα και το κλείνεις σαν σάντουιτς. Από πάνω στολίζεις με λιωμένη σοκολάτα.

IMG_7823

INFO:

  • Όλα τα υλικά για τα μπισκότα θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

  • Mην χρησιμοποιείς ταψιά με ψηλά τοιχώματα για να ψήσεις τα μπισκότα σου. Η θερμότητα αντανακλάται σε αυτά και τα μπισκότα δεν ψήνονται σωστά.

  • Αν θέλεις τα μπισκότα σου πιο αφράτα, βάλε τη ζύμη στο ψυγείο πριν το ψήσιμο.

  • Μην βάζεις τα μπισκότα σε βουτυρωμένη λαμαρίνα. Θα απλώσουν και θα γίνουν πολύ λιπαρά. Προτίμησε μια λαδόκολλα ή ένα φύλλο σιλικόνης.

  • Μόλις ψηθούν τα μπισκότα μετέφερέ τα άμεσα σε μια λαμαρίνα για να μην νοτίσουν .

  • Χρησιμοποίησε μπέικιν πάουντερ. Η ζύμη θα γίνει πιο τριφτή και τα μπισκότα σου πιο αφράτα.

IMG_7716

 

 

http://bletsas.gr/mpiskota-gemista-milo/

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *