Διώροφη μηλόπιτα, από την αγαπημένη Ελευθερία Μπούτζα και το “Μαγειρεύοντας με την L”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Πανεύκολη, πεντανόστιμη και χωρίς μίξερ! Φτιάξτε την και θα μοσχομυρίσει το σπίτι!

Για το κεικ

3 φλ.τσ. αλευρι γ.ο.χ
2 φλ.τσ. σιμιγδαλι ψιλο
1 φλ.τσ. ζαχαρη καστανη
1 τσιμπια αλατι
1 φακελακι μπεικιν
100 γρ. καρυδια τριμμενα στο μουλτι
1 καψουλα βανιλια

Για τη γεμιση

5 μηλα κοκκινα καθαρισμενα και τριμμενα
5 μηλα πρασινα καθαρισμενα και τριμμενα
1/2 φλ.τσ. ζαχαρη καστανη
1 καψουλα βανιλια
100 γρ. σταφιδες
1 κ.σ. κανελα
2 κ.σ.λικερ η κονιακ

Φυτικο βουτυρο 250 γρ για πανω απο τη μηλοπιτα . κραταμε 3 κ.σ. βουτυρο για αλλειμα στο ταψι .

Ζαχαρη αχνη για σερβιρισμα

 

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Εκτέλεση

Βαζουμε τις σταφιδες με το λικερ η κονιακ σε ενα μπολακι και τις αφηνουμε στην ακρη για 10 λεπτα περιπου.
Παιρνουμε δυο μεγαλα μπολ και στο ενα τοποθετουμε τα υλικα για το κεικ και στο αλλο τα υλικα για τη γεμιση και με ενα κουταλι ανακατευουμε στο καθε μπολ (στο μπολ με τη γεμιση προσθετουμε τις σταφιδες με το λικερ).
Σε ενα ταψι 30 Χ 35 εκ. βαζουμε τις 3 κ.σ. βουτυρο και το απλωνουμε σε ολη την επιφανεια.Στρωνουμε το 1/3 απο τα υλικα για κεικ σε ολη την επιφανεια ,μετα στρωνουμε το 1/2 απο τα υλικα για τη γεμιση σε ολη την επιφανεια ,συνεχιζουμε ξανα με το 1/3 απο κεικ,1/2 απο γεμιση και τελειωνουμε με 1/3 απο γεμιση για κεικ.
Κοβουμε το φυτικο βουτυρο σε μικρα κομματακια και τα απλωνουμε σε ολη την επιφανεια της μηλοπιτας.
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο 200 βαθμων για 45 λεπτα .
Αφηνουμε να κρυωσει ,πασπαλιζουμε με ζαχαρη αχνη ,κοβουμε σε κομματια και σερβιρουμε .

Καλη επιτυχια <3

Η εικόνα ίσως περιέχει: φαγητό
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *